Annonce
Livsstil

Kaffe og gødning til roserne

Foråret er forbi. Nu er det sommer. Set med haveøjne har foråret været godt. Selv om maj var koldere end normalt, så var der tilpas fugtigt og tilpas varmt. Der har dog været enkelte meget kolde nætter og dage i maj.

Dagtemperatur 18,7 grader - nat: 9,9 grader. Nedbør: 55 mm. Solskin: 209 timer

Annonce

Vand og gødning

Køkkenhaven er ved at være grøn. Der er ukrudt, og der er det, der skal være der. Metrologerne lover en solrig juni, så hold øje med vand. Det er nu, planterne kræver mest. Husk især kartoflerne.

De skal have vand, mens de danner knolde. Mangler de vand, giver det ofte skurv. Forsøg har vist, at knolde kræver omkring 80 millimeter vand i den periode, hvor de vokser. Husk også at hyppe og gøde kartoflerne. Når spirerne er kommet op, kan du lægge et tyndt lag omsat kompost og gøde med organisk gødning.

Har du ikke tidligere gødet med organisk gødning, så bland kunstgødning i det organiske. Kunstgødning virker hurtigere, mens det organiske er mere langsigtet gødning. Ved gentagende brug af organisk gødning, bygges et lager af næringsstoffer op, der hurtigt frigøres.

Jordbærrene er i blomst. Her skal du passe på med vandkanden. For meget vand i blomstringsperioden betyder ofte skimmelangreb, så hvad der er skidt for noget, er godt for andet.

Dæk med tørt halm mellem jordbærrækkerne, så holder bærrene sig rene og næsten sneglefri. Jordbærrene skal ikke have gødning, før de har givet bær. Så kan du give dem ganske lidt.

Af Lars Lund, base@fyens.dk

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce