Annonce
Erhverv

Kabelproducenten NKT fyrer direktør efter hårdt år

Administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng stopper med øjeblikkelig virkning hos kabelproducenten NKT efter 11 år hos selskabet.

Michael Hedegaard Lyng stopper som direktør hos NKT efter hårdt år. Han får 15 millioner kroner med ud.

Kabelproducenten NKT stopper samarbejdet med administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng efter en resultatmæssig hård periode, hvor selskabet har fået store stryg på aktiemarkedet.

Han bliver erstattet af finansdirektør Roland M. Andersen på den korte bane, mens NKT samtidig starter jagten på en permanent afløser.

NKT sælger blandt andet søkabler til havvindmølleparker, men har gennem det seneste år haft svært ved at få nok ordrer.

Bestyrelsesformand Jens Due Olsen mener, at der er behov en ny mand i spidsen for selskabet.

- Michael har som CEO (administrerende direktør, red.) udviklet NKT signifikant hen imod den markedsledende position, vi har inden for transmission af grøn energi, men jeg synes, at med dagens udmelding er det også et godt tidspunkt at tilføje nye kompetencer på.

- Vi er ret sikre på, at det, vi gør, er det rigtige, men nogle gange er det også bare godt at få nye øjne på, siger Jens Due Olsen til Ritzau Finans.

På børsen falder aktien med over 17 procent fredag morgen, og aktien er i år faldet knap 70 procent.

Dermed er NKT's markedsværdi faldet fra 7,7 milliarder kroner til 2,5 milliarder kroner siden årsskiftet.

Michael Hedegaard Lyng har været administrerende direktør hos NKT siden 2007. Han stopper med øjeblikkelig virkning og får 15 millioner kroner med ud ad døren, hvilket svarer til halvandet års løn.

Fyringen kommer i forbindelse med NKT's regnskab for tredje kvartal. Det viste et underskud på 19,4 millioner kroner mod et overskud på knap 51 millioner kroner sidste år.

Samtidig har selskabet nedjusteret forventningerne til 2018 og varslet, at 2019 bliver et endnu ringere år.

En lang stribe af skuffelser er årsagen til, at NKT har været nødsaget til at dele en fyreseddel ud til Michael Hedegaard Lyng. Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- Han har hverken forventningsstyret eller drevet forretningen på en god nok måde.

- Billedligt talt kan man sige, at når et hold taber tilstrækkeligt mange kampe, så kan man vælge at fyre træneren for at se, om det kan have en positiv indflydelse, siger Per Hansen.

NKT har de seneste måneder ikke fået nok ordrer til at sikre, at der er nok at rive i på selskabets fabrikker næste år. Det gælder særligt fabrikken i Karlskrona i Sverige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce