Annonce
Mad og drikke

Ka' du li' østers?: Her er opskrifterne fra 'Østers i Vadehavet'

Østers er og bliver en spise, man skal vænne sig til. Foto: Colin J. Seymour
Er svaret nej til ovenstående spørgsmål - og der tænkes på DR-serien af Leif Panduro fra 1967 - kan det er være en idé at tilberede østerserne, så de bliver nemmere at sluge.
Annonce

Nedenfor får du to opskrifter på varme/lune østers. Begge opskrifter er fra pamfletten "Østers i Vadehavet" udgivet af interessefællesskabet Sydvestjyske Smagsoplevelser.

Den nemme: Gratinerede østers

Gratinerede østers. Foto: Søren S. Willadsen

Opskrift af Søren S. Willadsen, Gastromad

Det skal du bruge (fire personer)

12 øster

1,5 dl creme fraiche

1 fed hvidløg - presset

0,25 dl hvidvin

1 dl rasp

1 dl vesterhavsost - revet (parmasanost kan også bruges)

4 spsk. purløg - hakket

Fint salt

Sådan gør du:

Bland creme fraiche, presset hvidløg og hvidvin i en skål. Rør vandet fra de 12 østers i creme fraiche-blandingen. Hæld salt i bunden på et ovnfast fad, så østerserne kan stå, uden de tipper (du kan også brug krøllet staniol). Kom en halv spiseskefuld af creme fraiche-blandingen på hver af de 12 østers. Drys med ost, rasp og hakket purløg. Husk at gemme lidt purløg til servering. Grill østerserne i oven i 5 minutter til de er gyldne på toppen. Du kan også bruge en rigtig grill - her skal du regne med omkring 10 minutter.

Den med bid: Let pocheret østers med kål, peberrod og kartoffel

Let pocherede østers med kål, peberrod og kartoffel. Foto Steffen Snitgaard

Opskrift af Steffen Snitgaard og Marcel Rodrigues, Restaurant ROS

Det skal du bruge (fire personer)

4 østers

2 dl fløde

Peberrod

Citron

1-2 bage kartofler

Kål (sortkål eller blomkål)

Saften fra de fire østers koges lidt ind, hæld piskefløden ved og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med peberrod og citron. Blancher kålen i lidt saltet vand. Af kartoflerne skæres der kugler, der koges møre. Før anretning kommes østerserne op i den varme fløde i cirka ét minut, så de bliver let pocheret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce