Annonce
Odense

K truer med at trække sig: Flertal bag lægeønske i Vollsmose vakler

Morten Weiss-Pedersen (K) er utilfreds med den seneste beslutning fra Sundhedsudvalget i Odense Kommune, som har besluttet at en mio. kroner, som var sat af til at drive en lægepraksis i Vollsmose, nu kan bruges til andre formål: - Hvis ikke Odense Kommune spiller positivt med, er vi heller ikke med mere. Og så er der ikke længere et flertal bag beslutningen om at arbejde for at få læger til Vollsmose i Regionsrådet, siger han. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Flertallet i Region Syddanmark for at få læger til Vollsmose vakler. Konservative er utilfredse med Odense Kommunes seneste tiltag og vil se handling.

Arbejdet med at få en praktiserende læge eller et sundhedsfagligt tilbud til Vollsmose kan være slut nu, selv om regionen i øjeblikket arbejder på at få en eksisterende lægepraksis til at afholde konsultationer i Vollsmose.

Det skyldes, at Det Konservative Folkeparti i Region Syddanmark er utilfreds med det, man ser som Odense Kommunes nølende adfærd. Som den konservative regionspolitiker Morten Weiss-Pedersen siger:

- Hvis ikke Odense Kommune spiller positivt med, er vi heller ikke med mere. Og så er der ikke længere et flertal bag beslutningen i Regionsrådet. Vores motivation for at være med her er samfundsøkonomisk - ikke at det er synd for folk i Vollsmose. Men vi mener, at når der er så mange mennesker på overførselsindkomst i Vollsmose, skal der også være et lægeligt tilbud, som forhåbentlig kan hjælpe nogle af dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Annonce

Provokeret af udtalelser

Morten Weiss-Pedersens udmelding skyldes, at Sundhedsudvalget i Odense Kommune har besluttet at frigive den ene million kroner, man ellers havde sat af til at lave et lægetilbud i Vollsmose, så pengene nu kan bruges på andre formål.

Men hvis ikke Odense Kommune vil være med mere, er det helt slut, siger han:

- Det provokerer mig, at der ikke er en entydighed i meldingen fra Odense Kommune om, at man ønsker at arbejde med her. I stedet kan jeg læse, at det seneste tiltag "er for regionens egen regning", og formanden (Kasper Ejlertsen, red.) siger, at "løbet er kørt". Hvis der på den måde er "uld i mund", så er vi ikke med mere, siger han.

- Odense Kommune har også interesse i det her, og man skal ikke bare tørre udgifterne af på regionen. Så nu må man vise i handling, at man er interesseret.

Annonce

Embedsværket mener ...

I Odense Kommunes Sundhedsudvalg opfordrer formand Kasper Ejlertsen (S) til, at partierne mødes og snakker sammen i stedet for at tage dialogen gennem pressen.

- Vi vil gerne lykkes med at gøre noget ved den ulighed i sundhed, der er i Vollsmose. Vi har været i gang i lang tid med at finde en løsning, og chefgruppen for sundhed i Odense Kommune, som er en gruppe embedsfolk, har vurderet, at der ikke er yderligere muligheder for at arbejde videre med etableringen af en lægeklinik i Vollsmose. På baggrund af det kan den million kroner, der var sat af til en lægeklinik, prioriteres til andre indsatser, siger han.

Er det ikke meget belejligt at tørre sagen af på embedsværket i stedet for at tage politisk handling?

- Det handler ikke om at tørre noget af på nogen. På vores næste møde 2. juni skal vi blandt andet se på indsatserne i forbindelse med "Fremtidens Vollsmose" og prioriteringen af sundhedsmidler. Når jeg hører sådan en melding fra de konservative, lyder det som om, der er et behov for, at vi sætter os sammen, region og kommune, og finder ud af, hvad den fælles opgave er. Og hvordan vi bedst kan løse den.

Men hvordan forholder I jer som politikere til regionens arbejde med at få en satellitpraksis til Vollsmose?

- Vi fik en kort mundtlig orientering om sagen. Som det fremgår af referatet, fik vi også at vide, at chefgruppen ikke så yderligere muligheder.

Regionens udvalg traf beslutningen på et møde dagen før jeres møde. Men det lyder som om, I ikke har forholdt jer til sagen på jeres møde?

- De to møder blev afholdt med meget kort mellemrum. Jeg kan bare sige, at jeg ser frem til at drøfte fremtidens Vollsmose i Sundhedsudvalget. Og her vil jeg høre såvel de faglige som de politiske begrundelser fra mine kolleger i Sundhedsudvalget, siger Kasper Ejlertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Annonce