Annonce
Debat

K sætter dagsordenen: Vil kigge på omdiskuteret læreraftale og skoledistrikter

Morten Weiss Pedersen (t.v.) i samtale med borgmester Johannes Lundsfryd (S). Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Tidligere på året afdækkede Fyens Stiftstidende en sag, der fik store konsekvenser for den daværende børn- og ungedirektør, der mistede sit job.

Sagen var, at Middelfart Byråd i forbindelse med vedtagelsen af budget 2018 valgte at bruge nogle millioner kroner på at reducere lærertilstedeværelsen sammen med eleverne. Ikke just lige en idé groet i den konservative køkkenhave, men et forslag vi gik med til for at få indflydelse på budget 2018.

I politik bliver der givet og taget for at nå til enighed.

Problemet var nu, at børn-og ungedirektøren herefter uden forudgående politisk behandling indgik en ny aftale med Vends Herreds Lærerkreds, der yderligere mindskede den enkelte lærers tid sammen med eleverne i klasseværelset. Det koster timer i form af, at den enkelte skoleleder nu har færre frie timer at råde over til læreropgaver uden for klasseværelset; for eksempel udvikling med mere.

På den baggrund ligger det lige til højre fod at forsøge at få rettet op på problemet ved at forsøge en ny aftale forhandlet på plads med Vends Herreds Lærerkreds enten i enighed eller ved at opsige den uretmæssigt indgåede aftale med børn- og ungedirektøren.

Ligeledes vil det igen i forhold til folkeskolerne være oplagt at eksperimentere lidt med begrebet flydende skoledistrikter for at sikre robuste klassestørrelser i de kommunale skoler, hvor en klasse kan blive for lille til at fungere optimalt pædagogisk.

Samtidig vil det være med til et stykke af vejen at holde hånden under kommunens eksisterende folkeskoler jævnfør for eksempel, at et parti i Middelfart Byråd forud for vedtagelsen af budget 2019 havde et forslag på ønskelisten om at nedlægge Vestre Skole.

Et forslag, der lykkeligvis forblev et forslag.

Annonce

SEND DINE INDPUT TIL BAGLANDET

Har du ideer til, hvad vi skal tage fat i, når du har læst debatindlægget?Tøv ikke med at sende os dine input. Du kan skrive dine ideer skrive til os via Baglandet - send en sms til 26 49 76 28 eller en mail til 5500@baglandet.nu.

Du kan også oprette dig som bruger i Baglandet via https://www.indieframe.com/create-account-fyens eller appen Indieframe, du kan downloade via Google Play eller Appstore.

Partierne får serveretten

Fyens Stiftstidende giver de politiske partier i Middelfart Byråd serveretten.Det vil sige, at partierne får mulighed for at sætte dagsordenen i et debatindlæg.Den efterfølgende søndag laver vi journalistik ud fra et eller flere emner i indlægget. Indtil nu har følgende partier haft serveretten:- Socialdemokratiet: Fokus på social ulighed og mental sundhed blandt unge- Venstre: Trafiksikkerhed er også frihed- Dansk Folkeparti: Frivillige skal støttes til at udvikle idéer

- SF: Bæredygtighed skabes lokaltNår partierne har haft sin tur, så giver vi serveretten videre - ud til de interesserede, der byder ind.

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Annonce