Annonce
Odense

K-pop-piger: At være fan er en livsstil

Foto: Kim Rune
K-pop er både en musikgenre og en hel sub-kultur, hvor unge - især piger - via internettet følger deres idoler, og taler med hinanden om alt, hvad der rører sig i de forskellige bands.
Annonce
Annonce

Silke Olesen, 17.

- Jeg elsker alt omkring Korea, efter jeg er begyndt at gå til koreansk. Det startede med k-pop, men nu er det så meget mere. K-pop er indgangen til en kæmpe international fan-base, hvor vi deler vores begejstring for musikken og for artisterne. Da jeg var til koncert i Paris i sommer, kunne jeg mærke, at man bare kunne tale med alle de andre i publikum. Vi havde virkelig et fællesskab. Man føler sig også tæt forbundet med artisterne, fordi de virker så menneskelige, og det føles nærmest som et nært venskab.

Helene Larsen, 17.

Foto: Kim Rune

- Koreansk er et virkeligt svært sprog at lære, og selv om vi har gået til det i over et år, så kan jeg stadig kun sige få sætninger. Min indgang til sproget har været min interesse for k-pop, men nu er jeg blevet interesseret i alt ved asiatisk kultur. Jeg elsker k-pop, fordi det er så nemt at relatere til musikken og artisterne. Mit favoritband er BTS. Af de syv musikere i bandet er det for tiden Yoongi, der er min favorit, men det skifter lidt efter mit humør. Jeg kan lide dem alle sammen, selv om de har vidt forskellige personligheder.

Marie Jensen, 15.

Foto: Kim Rune

- Jeg var med til at skrive til Ung Odense sidste år, fordi vi var nogle, der gerne ville lære koreansk. Det er et svært sprog at lære, og det er også lidt svært, at vi skifter lærer hele tiden. Det er tredje underviser, vi har nu, men det betyder også, at vi lærer nogle forskellige koreanske unge at kende og på den måde lærer noget om kulturen.

- Jeg kan godt lide k-pop, fordi sangene er catchy, og fordi jeg kan danse til det sammen med mine veninder. Alle sangene har koreografier, som vi kan følge, og det elsker jeg. Det startede med bandet BTS, men nu hvor jeg er mere inde i det, er flere bands kommet til.

- Jeg takker k-pop for at åbne verdens øjne for vores kultur. Her står jeg i Danmark, og underviser unge i koreansk sprog og mit lands kultur. Det er fantastisk.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce