Annonce
Odense

K-pop-piger: At være fan er en livsstil

Foto: Kim Rune
K-pop er både en musikgenre og en hel sub-kultur, hvor unge - især piger - via internettet følger deres idoler, og taler med hinanden om alt, hvad der rører sig i de forskellige bands.

Silke Olesen, 17.

- Jeg elsker alt omkring Korea, efter jeg er begyndt at gå til koreansk. Det startede med k-pop, men nu er det så meget mere. K-pop er indgangen til en kæmpe international fan-base, hvor vi deler vores begejstring for musikken og for artisterne. Da jeg var til koncert i Paris i sommer, kunne jeg mærke, at man bare kunne tale med alle de andre i publikum. Vi havde virkelig et fællesskab. Man føler sig også tæt forbundet med artisterne, fordi de virker så menneskelige, og det føles nærmest som et nært venskab.

Annonce

Helene Larsen, 17.

Foto: Kim Rune

- Koreansk er et virkeligt svært sprog at lære, og selv om vi har gået til det i over et år, så kan jeg stadig kun sige få sætninger. Min indgang til sproget har været min interesse for k-pop, men nu er jeg blevet interesseret i alt ved asiatisk kultur. Jeg elsker k-pop, fordi det er så nemt at relatere til musikken og artisterne. Mit favoritband er BTS. Af de syv musikere i bandet er det for tiden Yoongi, der er min favorit, men det skifter lidt efter mit humør. Jeg kan lide dem alle sammen, selv om de har vidt forskellige personligheder.

Marie Jensen, 15.

Foto: Kim Rune

- Jeg var med til at skrive til Ung Odense sidste år, fordi vi var nogle, der gerne ville lære koreansk. Det er et svært sprog at lære, og det er også lidt svært, at vi skifter lærer hele tiden. Det er tredje underviser, vi har nu, men det betyder også, at vi lærer nogle forskellige koreanske unge at kende og på den måde lærer noget om kulturen.

- Jeg kan godt lide k-pop, fordi sangene er catchy, og fordi jeg kan danse til det sammen med mine veninder. Alle sangene har koreografier, som vi kan følge, og det elsker jeg. Det startede med bandet BTS, men nu hvor jeg er mere inde i det, er flere bands kommet til.

- Jeg takker k-pop for at åbne verdens øjne for vores kultur. Her står jeg i Danmark, og underviser unge i koreansk sprog og mit lands kultur. Det er fantastisk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce