Annonce
Nyborg

Kim gik ind i en valgplakat: Nu kræver han erstatning for sine ødelagte briller - Han skal ikke true mig til at betale

Her er billedet, som Kim Haugaard tog af valgplakaterne i Ullerslev for at dokumentere sin påstand om, at reglerne var blevet overtrådt. Privatfoto
De Konservatives Michael Gertsen stormede direkte ind i byrådet ved efterårets kommunalvalg. Men for Kim Haugaard fra Ullerslev kan mødet med en spidskandidatens valgplakater ende med at koste ham 3000 kroner til et par nye briller.

Østfyn: Medlemmerne af Det Konservative Folkeparti i Nyborg Kommune har god grund til at smile bredt, når de tirsdag aften er samlet til den årlige generalforsamling.

Efter en tur ude i kulden er det nemlig lykkedes partiets spidskandidat, Michael Gertsen, at erobre en plads i byrådet - oven i købet med titlen som 1. viceborgmester.

Ikke alt omkring den konservative valgkamp har dog været kørt helt efter bogen.

Annonce

Det mener i hvert fald Kim Hauggard fra Ullerslev, der var så uheldig at støde ind i en af Michael Gertsens mange valgplakater. Med det resultat, at hans briller røg af næsen og landede på fortovet, hvor de gik i stykker.

Det var aldrig sket, hvis reglerne for ophængning af valgplakater var blevet overholdt, påpeger han.

- Jeg er 1,70 meter høj, og plakaterne skal hænge i mindst 2.30 meters højde. Så det giver sig selv, at plakaten hang ulovligt, hvilket jeg også har påpeget overfor kommunen. Derfor mener jeg, at Michael Gertsen er ansvarlig for det, der skete, siger Kim Hauggard, der tog et billede af valgplakaten foran Røde Kors-butikken i Ullerslev for at dokumentere sin påstand.

Han har efterfølgende kontaktet sit forsikringsselskab, der er indstillet på at dække skaden.

Men med en selvrisiko på 3000 kroner vil det stadig være forbundet med store omkostninger. Derfor mener han, at den konservative politiker må til lommerne. Eller rettere hans forsikringsselskab.

Ifølge Michael Gertsen er der dog ikke noget at komme efter.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at personen får ødelagt sine briller. Men ifølge mit forsikringsselskab er der tale om et hændeligt uheld. Han havde godt advaret mig om, at han kunne finde på at kontakte pressen, hvis jeg ikke makkede ret. Men han skal ikke true mig til at betale for noget, jeg ikke har ansvaret for, siger han.

Vejr og vind

Michael Gertsen har ikke personligt stået for opsætningen af valgplakater i Ullerslev, men føler sig helt overbevist om, at alle regler er blevet fulgt.

Han vil dog ikke afvise, at vejr og vind kan have fået valgplakaten til at krybe længere ned end de tilladte 2,30 meter.

Den udlægning har Kim Haugaard mere end svært ved at tro på.

Derfor har han taget kontakt til partiets næstformand, Oscar Ibsen, i håbet om, at partiet vil hjælpe. Oscar Ibsen bekræfter overfor Fyens Stiftstidende, at han har lovet at gå videre med sagen, uden dog at kende den i detaljer.

Formand for De Konservative i Nyborg, Henrik Boreriths, har også kun hørt om episoden og efterspillet i løse træk. Og ligesom Michael Gertsen påpeger han, at alle er blevet instrueret i at følge reglerne til punkt og prikke i forbindelse med opsætningen af valgplakater.

- Som formand burde jeg været blevet informeret af kommunen, hvis der var kommet klager, og det er ikke tilfældet. Desuden bruger vi selv meget tid på at køre rundt for at tjekke, at plakaterne hænger ordentligt. Men med 2600 plakater er det ikke muligt at gøre noget ved det samme dag, hvis en eller flere plakater er gledet ned, fordi det blæser eller regner, siger han.


Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Velfærdssvin er blevet meldt seks gange til kommunen på et halvt år: - Jeg oplever det som chikane

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Nyborg

Salgsboder må fortrække fra Tour de France: Ingen dispensationer gives 2. juli på kommunens arealer

GOG

GOG klapper i om skader: Men nu skal førstepladsen sikres

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Odense

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Kerteminde

Great Northern er i centrum for stort show: 800 kan være med til at hylde Dronning Margrethe

Annonce