Annonce
Odense

K i juridisk krig mod fjernvarmesalg, men S er ikke imponeret

Salget af Fjernvarme Fyn er måske ulovligt, mener Konservative i Odense, som nu vil have borgmesteren til at svare på en række spørgsmål. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Konservative i Odense har fået en advokat til at kigge på salget af Fjernvarme Fyn og mener, at salget kan være ulovligt. Men det afvises på det skarpeste: Sagen er vurderet af juridisk ekspert, siger S.
Annonce

Odense: Konservative i Odense mener, at salget af Fjernvarme Fyn kan være ulovligt.

Partiet har kontaktet Forsyningstilsynet og en advokat med speciale i Varmeforsyningsloven, som konkluderer, at forbrugerne har forkøbsret til et eventuelt salg.

Pernille Aagaard Truelsen fra Advokatfirmaet Energi & Miljø i Aarhus forklarer, at der er præcedens fra tidligere afgørelser for, at et fjernvarmeanlæg ikke uden videre kan sælges, uden at forbrugerne er blevet hørt.

Her betyder det ikke noget, at køberen - Energi Fyn - også er ejet af forbrugerne, for de udgør en større gruppe end bare brugerne af Fjernvarme Fyn.

I en pressemeddelelse skriver Konservative således:

- Det er ikke korrekt, når det i aftalen mellem Energi Fyn og Odense Kommune anføres, at forbrugerne ikke har forkøbsret til selskabet. Aftalens tolkning er politisk og ikke sagligt begrundet.

Derfor vil den konservative rådmand, Søren Windell, have borgmesteren til at forklare, hvorfor Odense Kommune og Energi Fyn mener, at "fjernvarmeforbrugerne ikke har forkøbsret til fremføringsanlægget som Varmeforsyningsloven ellers foreskriver" - og hvorfor ingen undervejs i hele salgsforløbet er blevet informeret om denne forkøbsret.

Annonce

Juraen er taget med på råd

Men Odense Kommune har haft en advokat til at undersøge lige præcis dette aspekt, inden et salg. Horten Advokatpartnerselskab fra Hellerup kommer her frem til, at et salg til Energi Fyn ikke er "omfattet af reglerne om forkøbsret."

Det skyldes en tidligere afgørelse fra Energistyrelsen, der slår fast, at reglerne ikke gælder, når der er tale om salg af et holdingselskab.


Hvis modstanderne havde kunnet vente de otte timer, det har taget Borgmesterforvaltningen at finde de juridiske notater frem, var det her nok blevet en noget anderledes historie.

Cæcilie Crawley, politisk ordfører, Socialdemokratiet


- Der er ikke noget hold i Konservatives kritik. Forholdet blev undersøgt i forbindelse med salget, og hvis modstanderne havde kunnet vente de otte timer, det har taget Borgmesterforvaltningen at finde de juridiske notater frem, var det her nok blevet en noget anderledes historie, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Cæcilie Crawley.

I byrådet fremførte Konservative og Enhedslisten tidligere et forslag om at lave en vejledende folkeafstemning om salget af Fjernvarme Fyn, men det forslag blev stemt ned efter en heftig og lang debat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce