Annonce
Kerteminde

K går efter fondsejet plejehjem: Ikke afgørende hvor vi bygger, man hvad vi bygger

Konservative opfordrer til at tænke ud af boksen og være kreative, når fremtidens ældrepleje til efteråret skal planlægges. Arkivfoto: Michael Nørgaard
- Fondsejede plejehjem har en større frihed, så de kan noget, vi andre ikke kan, forklarer Else Møller (K).
Annonce

Nordøstfyn: Når byrådet til efteråret skal beslutte, hvor mange nye plejehjem, der skal bygges, og hvor de skal bygges, kommer Konservative med et ønske om, at det er en fond, der skal bygge det næste plejehjem.

- De kan altså noget, vi kommunalt ikke kan lige så godt. De har en anden frihed til at prioritere, fortæller Else Møller (K).


Ikke sådan at jeg underkender vores egne plejehjem, men de fondsejede har bare muligheder, vi ikke har.

Else Møller (K), byrådsmedlem


- Jeg har været rundt og se på fondsejede plejehjem, og jeg har fået et utroligt godt indtryk af deres hverdag. Ikke sådan at jeg underkender vores egne plejehjem, men de fondsejede har bare muligheder, vi ikke har.

Annonce

Tænk ud af boksen og vær åben

Else Møller er en varm fortaler for, at man skal gå kreativt til opgaven med at planlægge fremtidens ældrepleje. Tænke ud af boksen og være åbne for helt nye muligheder.

- Vi får også at vide, at vi får brug for et nye storkøkken, der kan lave 700 måltider om dagen. Men det kunne da være, at vi skal inddrage dem, der i forvejen laver mad. Lad os høre, om der er nogle af de private leverandører af mad, der har lyst til at byde ind. Så kan det være, vi kan nøjes med at lave 500 portioner i storkøkkenet, og valgfrihed er altid velkomment.

Else Møller drømmer om at skabe et ældrecenter, hvor der omkring et nyt plejehjem bygges de ældreboliger, der kommer til at mangle i fremtiden.

- Ved at integrere ældreboliger og plejehjem kan de få glæde af hinanden på kryds og tværs, og det bliver ikke så skræmmende, når man skal flytte fra ældrebolig til plejehjem. Jeg kan ikke se andet, end det vil være en gevinst for alle parter, siger hun.

Partifællen Klavs Lauridsen tilføjer, at for ham at se er det ikke så vigtigt, om der bygges et nyt plejehjem i Munkebo eller Kerteminde.

- Vi venter på nogle analyser af behovene, og de vil få stor indflydelse på beslutningen. Men vi er så lille en kommune, at det vigtigste ikke er, hvor plejehjemmet ligger, men at der er en god service, siger han.

- Det må ikke blive en kamp mellem to byer, for så langt er der altså ikke imellem dem. Det vigtigste er, at vi sørger for, at de ældre får, hvad de har behov for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce