Annonce
Kerteminde

K får ny stærk 'kendis-kandidat' til byrådet: - Næste gang skal vi ikke stå udenfor

Selvom Michael Nielsen er konservativ, så er det ingen skade til, at vide, hvad de andre tænker. Derfor er han i øjeblikket i gang med Lars Løkkes erindringsbog "Om de fleste og det meste". Foto: Helle Nordström
Alle er på fornavn med Konservatives nye kandidat til byrådet, for hans cafe hedder kort og godt Hos Michael. Og Michael Nielsen er ingen novice i politik, for han sidder allerede i regionsrådet.

Langeskov: Når vi om 13 måneder skal vælge et nyt byråd, bliver der mulig for at sætte x ved Michael Nielsen på stemmesedlen. Ham finder man på den Konservative liste.

Og selvom 45-årige Michael Nielsen er tilflytter til Langeskov og kun han boet i byen i halvandet års tid, så er han kendt af de fleste og alle er på fornavn med ham.

Michael Nielsen er kendt som "brugsmanden" efter at have været souschef i Langeskov Brugs i 12 år. Han har været formand for Langeskov Handel i syv år. For tre år sprang han ud som selvstændig med cafeen "Hos Michael" i Langeskov Center. Og nu vil han være lokalpolitiker.

Annonce

- Jeg har i mange år, i kraft af mit virke i handelslivet, fulgt lokalpolitikken udefra, og det har ikke altid været et kønt syn. Kerteminde Kommune har set fra virksomhedernes synspunkt i mange henseender været en ustabil partner, siger han.

- Udvikling i handels- og erhvervsliv kræver, at man tør investere. Men det tør man ikke, når man oplever, at masterplanen hele tiden laves om, så det man troede på, alligevel ikke gælder. Den slags står i vejen for udvikling og tilflytning.

Han nævner som eksempel byudvikling i Langeskov.

- Jeg har som formand for Langeskov Handel siddet med ved mange møder om byudviklingen og gang på gang oplevet, at man satte nogle mål, som så alligevel ikke blev fulgt. Det virker ustruktureret og useriøst.

Det er noget af det, Michael Nielsen gerne vil i byrådet og være med til at rette op på.

Ikke borgmesterposten for enhver pris

Selvom han bliver ny i lokalpolitik, hvis han bliver valgt, så er Michael Nielsen langt fra ny i politik. Siden 2017 har han siddet i regionsrådet, og han har været politisk aktiv siden han gik i skole.

- Det var det der med den rigtige lærer, der fik skubbet til interessen for, hvordan samfundet fungerer. Så en kammerat og jeg besluttede os for at melde os ind i et politisk parti. Vi var begge borgerlige, og da vi ikke kunne lide Uffe Elleman blev det Schlüters parti, fortæller han.

En ting, han er meget opsat på at sætte sit præg på efter næste valg, er konstitueringen. Ved sidste valg gik Konservative målrettet efter borgmesterposten, og da de ikke fik den, valgte de at stå udenfor.

- Jeg synes, at vores parti er kvalificeret til at tage borgmesterposten. Men hellere end at være fastlåst på at få den, hvis det ikke lader sig gøre, skal vi være store nok i hjertet til at sige: Okay så må vi indgå i et samarbejde, siger han.


Jeg synes, at vores parti er kvalificeret til at tage borgmesterposten. Men hellere end at være fastlåst på at få den, hvis det ikke lader sig gøre, skal vi være store nok i hjertet til at sige: Okay så må vi indgå i et samarbejde.

Michael Nielsen, ny byrådskandidat for Konservative


- Det savnede vi sidste gang, men da stod Konservative også med en gruppe, der var vokset fra en til syv mandater på en dag, og der var en del uprøvede kræfter med. Min tilgang vil være, at vi skal søge al den indflydelse, vi kan få, også selvom vi så må give køb på borgmesterposten, for som det er nu, savner vi at have folk inde som udvalgsformænd.

Michael Nielsen understreger, at for ham er det vigtigt, at det er de store partier, der går sammen om en konstituering.

- Man skal ikke kaste sig ud i et pinligt forsøg på at skabe et knebent flertal, for det giver et uskønt forløb og det viser sig ofte også at have en tvivlsom holdbarhed, siger han.

- Heldigvis har Kasper Olesen (S) vist sig som en god leder, der har fået samlet parterne, og det ser ud til, at han har bragt os derhen, hvor bøvl og pinligheder er lagt på hylden.

Annonce

Snakker ikke politik i cafeen

At Michael Nielsen har besluttet sig for at gå ind i lokalpolitik nu, hvor han er flyttet fra Odense til Langeskov, er ikke tilfældigt.

- Her er der meget kortere afstand til beslutningerne, og man kan se de beslutninger, der bliver truffet i byrådet om torsdagen, er i effekt i byen om mandagen. Her føler man virkelig, at man kan være med til at gøre en forskel, når for eksempel en sportsklub står med et akut problem.

Han har seriøst overvejet, om hans mulige indtog i lokalpolitik kan få negativ indflydelse på hans cafe.

- Jeg tror det ikke, for i en kommune af vores størrelse, hvor vi møder hinanden hele tiden, må vi kunne snakke os frem til en forståelse, siger han.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg sidder i regionsrådet, men jeg har en regel, der hedder, at jeg ikke taler politik i cafeen. Kommer der nogen og vil snakke politik, siger jeg, at det gør jeg gerne, men det skal foregå et andet sted, for de to ting skal være adskilt. Sådan bliver det også med lokalpolitikken.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Nyborg

Danehof-promenade luftede dragter fra ny kortfilm i biografen

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Middelfart For abonnenter

Johnny Ancher har fået sine underskrifter og lægger an til valgkamp: - Jeg skal ikke op og hænge i en lygtepæl

Erhverv

Fynsk ejendomskoncern fik dundrende underskud: Et enkelt forsinket projekt gav grus i maskineriet

Annonce