Annonce
Kerteminde

K får ny stærk 'kendis-kandidat' til byrådet: - Næste gang skal vi ikke stå udenfor

Selvom Michael Nielsen er konservativ, så er det ingen skade til, at vide, hvad de andre tænker. Derfor er han i øjeblikket i gang med Lars Løkkes erindringsbog "Om de fleste og det meste". Foto: Helle Nordström
Alle er på fornavn med Konservatives nye kandidat til byrådet, for hans cafe hedder kort og godt Hos Michael. Og Michael Nielsen er ingen novice i politik, for han sidder allerede i regionsrådet.

Langeskov: Når vi om 13 måneder skal vælge et nyt byråd, bliver der mulig for at sætte x ved Michael Nielsen på stemmesedlen. Ham finder man på den Konservative liste.

Og selvom 45-årige Michael Nielsen er tilflytter til Langeskov og kun han boet i byen i halvandet års tid, så er han kendt af de fleste og alle er på fornavn med ham.

Michael Nielsen er kendt som "brugsmanden" efter at have været souschef i Langeskov Brugs i 12 år. Han har været formand for Langeskov Handel i syv år. For tre år sprang han ud som selvstændig med cafeen "Hos Michael" i Langeskov Center. Og nu vil han være lokalpolitiker.

Annonce

- Jeg har i mange år, i kraft af mit virke i handelslivet, fulgt lokalpolitikken udefra, og det har ikke altid været et kønt syn. Kerteminde Kommune har set fra virksomhedernes synspunkt i mange henseender været en ustabil partner, siger han.

- Udvikling i handels- og erhvervsliv kræver, at man tør investere. Men det tør man ikke, når man oplever, at masterplanen hele tiden laves om, så det man troede på, alligevel ikke gælder. Den slags står i vejen for udvikling og tilflytning.

Han nævner som eksempel byudvikling i Langeskov.

- Jeg har som formand for Langeskov Handel siddet med ved mange møder om byudviklingen og gang på gang oplevet, at man satte nogle mål, som så alligevel ikke blev fulgt. Det virker ustruktureret og useriøst.

Det er noget af det, Michael Nielsen gerne vil i byrådet og være med til at rette op på.

Ikke borgmesterposten for enhver pris

Selvom han bliver ny i lokalpolitik, hvis han bliver valgt, så er Michael Nielsen langt fra ny i politik. Siden 2017 har han siddet i regionsrådet, og han har været politisk aktiv siden han gik i skole.

- Det var det der med den rigtige lærer, der fik skubbet til interessen for, hvordan samfundet fungerer. Så en kammerat og jeg besluttede os for at melde os ind i et politisk parti. Vi var begge borgerlige, og da vi ikke kunne lide Uffe Elleman blev det Schlüters parti, fortæller han.

En ting, han er meget opsat på at sætte sit præg på efter næste valg, er konstitueringen. Ved sidste valg gik Konservative målrettet efter borgmesterposten, og da de ikke fik den, valgte de at stå udenfor.

- Jeg synes, at vores parti er kvalificeret til at tage borgmesterposten. Men hellere end at være fastlåst på at få den, hvis det ikke lader sig gøre, skal vi være store nok i hjertet til at sige: Okay så må vi indgå i et samarbejde, siger han.


Jeg synes, at vores parti er kvalificeret til at tage borgmesterposten. Men hellere end at være fastlåst på at få den, hvis det ikke lader sig gøre, skal vi være store nok i hjertet til at sige: Okay så må vi indgå i et samarbejde.

Michael Nielsen, ny byrådskandidat for Konservative


- Det savnede vi sidste gang, men da stod Konservative også med en gruppe, der var vokset fra en til syv mandater på en dag, og der var en del uprøvede kræfter med. Min tilgang vil være, at vi skal søge al den indflydelse, vi kan få, også selvom vi så må give køb på borgmesterposten, for som det er nu, savner vi at have folk inde som udvalgsformænd.

Michael Nielsen understreger, at for ham er det vigtigt, at det er de store partier, der går sammen om en konstituering.

- Man skal ikke kaste sig ud i et pinligt forsøg på at skabe et knebent flertal, for det giver et uskønt forløb og det viser sig ofte også at have en tvivlsom holdbarhed, siger han.

- Heldigvis har Kasper Olesen (S) vist sig som en god leder, der har fået samlet parterne, og det ser ud til, at han har bragt os derhen, hvor bøvl og pinligheder er lagt på hylden.

Annonce

Snakker ikke politik i cafeen

At Michael Nielsen har besluttet sig for at gå ind i lokalpolitik nu, hvor han er flyttet fra Odense til Langeskov, er ikke tilfældigt.

- Her er der meget kortere afstand til beslutningerne, og man kan se de beslutninger, der bliver truffet i byrådet om torsdagen, er i effekt i byen om mandagen. Her føler man virkelig, at man kan være med til at gøre en forskel, når for eksempel en sportsklub står med et akut problem.

Han har seriøst overvejet, om hans mulige indtog i lokalpolitik kan få negativ indflydelse på hans cafe.

- Jeg tror det ikke, for i en kommune af vores størrelse, hvor vi møder hinanden hele tiden, må vi kunne snakke os frem til en forståelse, siger han.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg sidder i regionsrådet, men jeg har en regel, der hedder, at jeg ikke taler politik i cafeen. Kommer der nogen og vil snakke politik, siger jeg, at det gør jeg gerne, men det skal foregå et andet sted, for de to ting skal være adskilt. Sådan bliver det også med lokalpolitikken.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Nordfyn For abonnenter

Svømmehal og spillested midt i skoven: Det gamle mejeri i Rue tager form

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Otte ud af ti overvejer at forlade jobbet: Hårde arbejdsvilkår presser ambulancereddere - Odense er særligt ramt

Odense For abonnenter

Nomineret til Danmarks bedste bager: Fødevarekontrollen fandt ekskrementer og gnavemærker i marengs

Erhverv

Nikotinposer kan spare samfundet for milliarder, mener fabrikant: Men... skal en afhængighed erstatte en anden?

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med Elvis som fan, ABBA, giftige nordfynske overhåndsserver og ildløs i madvognen

Faaborg-Midtfyn

Én faktor betyder 'alverden', konkluderer valgforsker: Se kortet her - sådan stemte du og dine naboer sidste gang

Sport For abonnenter

Denmark Open slår flot med halen i Odense Idrætshal - alle drømte om en finale mellem Momota og Axelsen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Kerteminde

Dragefestival - Drageoptog fra Fjord&Bælt og masser af aktiviteter

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Skilsmisse førte til lammende sorg: Trine fik et øksehug i hjertet, der aldrig forsvinder

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Nyborg For abonnenter

Helt til grin: Komiker tager gas på Nyborg Slot

Annonce