Annonce
Middelfart

Kørte liget til Langå: Drabsmand anbringes på psykiatrisk afdeling

Mandag idømte en dommer ved Retten i Odense en 33-årig mand en anbringelsesdom for drabet på hans kone i Strib for et år siden. Arkivfoto

En dommer ved Retten i Odense idømte mandag den 33-årige Ramy Mohamed Abdou en anbringelsesdom på ubestemt tid for knivdrabet på sin kone for et år siden i Strib.

Han ikke alene slog sin kone ihjel, men havde også usømmelig omgang med hendes lig, da han efterlod det i en plastikpose på en rasteplads.

Derfor idømte en dommer ved Retten i Odense mandag, at den 33-årige Ramy Mohamed Abdou skal anbringes på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Derudover skal han betale mere end 200.000 kroner i erstatning.

Drabet, der chokerede borgerne i Strib og omegn, fandt mere præcist sted i en lejlighed på Vestergade i Strib den 6. januar 2015, hvor Abdou kom op og skændes med sin to år yngre egyptiske kone omkring en sms-korrespondance, hun havde med en ekskæreste.

Skænderiet udviklede sig voldeligt, da konen ifølge Abdou selv tog en kniv frem og truede ham. Han blev selv først skåret, hvorefter de sloges om kniven og hun til sidst blev stukket i halsen.

Efterfølgende pakkede han hende ind i pap og en plastikpose, kørte hende til Jylland og efterlod hende på en rasteplads nær Langå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Frørup Rejser overtaget af Odensefirma

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce