Annonce
Nordfyn

Køreplan til rent vand er godkendt

Der sker tilsyneladende markante fremskridt i den langstrakte føljeton om Nordfyns Vandværk. Arkivfoto: Martin Franciere
Nordfyns Kommune har godkendt ny handleplan fra Nordfyns Vandværk og slår samtidig fast, at køreplanen frem mod sommeren 2022 skal følges nøje. Samtidig kan et midlertidigt kulfilter være på vej.

Nordfyn: Efter et rodet og ikke særligt kønt forløb om det rene vand, har Nordfyns Kommunes teknik- og miljøudvalg nu stukket den stramme kurs ud, så forbrugerne ved Nordfyns Vandværk efter planen skulle have rent drikkevand inden dispensationens udløb i sommeren 2022 - og ifølge tidsplanen måske allerede i november 2021.

På det seneste udvalgsmøde har politikerne godkendt den tids- og handleplan, der er udviklet af vandværkets nye rådgiver Envidan, og godkendelsen er blevet fulgt op af et påbud om, at planen skal følges punkt for punkt.

Undervejs skal Nordfyns Kommune løbende føre tilsyn med, at arbejdet skrider fremad i forventet tempo.

Annonce

Direktør for teknik- og miljøafdelingen Henrik Boesen har i de seneste uger personligt repræsenteret kommunen i en række møder mellem vandværkets bestyrelse og gruppen af bekymrede borgere i Rent-Vand-Nu.

- Vejen frem mod rent vand kommer til at ske i tæt samarbejde med Nordfyns Kommune, hvor kommunen også vil prioritere en hurtig behandling af de nødvendige tilladelser, så tidsplanen kan holdes, siger Henrik Boesen.

Åbner for midlertidigt kulfilter

Faktisk åbner udvalgsformand Anders Thingholm (K) op for, at der kan leveres rent - eller i hvert fald renere - vand allerede inden, den nye boring er taget i brug.

- Vandværket har tidligere søgt om at etablere et midlertidigt kulfilter, indtil en blivende løsning stod klar. Det har vi ikke ønsket at give, så længe der ikke lå en helt fast og realistisk plan og tidsramme. Den har vi fået nu - og derfor er vi også parate til - endnu en gang at se på spørgsmålet om kulfilter. Måske allerede på udvalgsmødet i november, hvis der kan ligge en ansøgning klar inden der, siger Anders Thingholm.


Vandværket har tidligere søgt om, at etablere et midlertidigt kulfilter indtil en blivende løsning stod klar. Det har vi ikke ønsket at give, så længe der ikke lå en helt fast og realistisk plan og tidsramme. Den har vi fået nu - og derfor er vi også parate til - endnu en gang, at se på spørgsmålet om kulfilter

Udvalgsformand Anders Thingholm


Annonce

Første punkt er lodsejer

Et af de punkter, der indtil nu har været gået helt i hårknude, har været dialogen mellem vandværkets bestyrelse og ejeren af den jord, hvor den nye boring ligger.

Ifølge den nye tidsplan skal en aftale om brug af boringen ligge klar allerede 15. november.

Direktør Henrik Boesen håber, at parterne selv kan nå i mål inden da, men slår fast at Nordfyns Kommune, hvis det bliver nødvendigt, er klar til at gå ind i processen og i sidste ende ekspropriere den nødvendige jord, hvis det bliver nødvendigt.


Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Odense Bulldogs

Efter en rædselsfuld start: Bulldogs genopstod som Fugl Føniks

Odense

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Odense Håndbold

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs i hård kamp: Navne med varme numser, toppost og din stemme

Odense

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Navne For abonnenter

Har hjulpet over 1000 mennesker til selvmord: Kontroversiel læge har dødelig dosis klar til sig selv og hustruen

OB

OB-træner kender ikke til retfærdighed - nu skal defensive udfordringer løses

Annonce