Annonce
Nordfyn

Kørelærer og politiker: Hamrende svært at finde tiden

Palle Yndgaard (V) er i gang med det sidste år af sin første valgperiode. Endnu har han ikke besluttet sig for, om han stiller op til fire år mere, selv om han er klar over, at han vil kunne få gavn af de erfaringer, han har høstet i de første år. Foto: Peter Leth-Larsen

Venstremanden Palle Yndgaard er selvstændig kørelærer ved siden af posten som kommunalpolitiker. Han overvejer stadig, om han kan finde tiden til at stille op til fire år mere.

Annonce

Nordfyn: "Vil gerne, men det tager virkelig meget tid".

Sådan begrunder Palle Yndgaard (V), hvorfor han svarer "ved ikke" på avisens spørgsmål om, om han genopstiller til kommunalvalget.

Venstre-manden blev valgt ind første gang ved valget for fire år siden, og det er altså ikke dalende lyst til det politiske arbejde, der får ham til at overveje, om den nuværende periode skal være både første og sidste.

Det er tiden og de deraf følgende problemer med at få det politiske arbejde til at harmonere med at drive egen køreskole.

Annonce

Papirbunker og møder

- Det er ikke nok for mig at komme til udvalgsmøderne, jeg vil også have baggrund for at snakke med om tingene og være med til de mange møder, der ligger ud over udvalgsmøderne, siger han og nævner som eksempel møder med landbrugsorganisationen Centrovice om vandplaner. Hertil kommer bunker af papirer, der skal læses.

Palle Yndgaard er med i to udvalg, Teknik og Miljø og Social og Sundhed. Han kan ikke sige præcist, hvor meget tid, han bruger på politik. Men det er flere end de i gennemsnit 10 timer om ugen, han havde fået at vide, før han sagde ja til at stille op.

- Når man er selvstændig, er det svært at nå det hele, siger kørelæreren, der også kører ud for at se på forholdene, hvis udvalget for eksempel skal behandle en sag om at fælde vejtræer.

- Er det ikke et demokratisk problem, hvis man ikke kan passe en selvstændig virksomhed og være lokalpolitiker ved siden af?

- Jo, det er det da, men der vel ikke noget at gøre, man skal jo sætte sig ind i tingene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce