Annonce
Fyn

Kom nemt frem til valgstederne: Fynbus tilbyder gratis kørsel på valgdagen

Fynbus tilbyder gratis kørsel til og fra valgsteder både den 26. maj og den 5. juni. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fynbus tilbyder gratis buskørsel til Europaparlementsvalget og Folketingsvalget.

Når du skal sætte dit X ved det kommende Europaparlementsvalg søndag den 26. maj og igen til Folketingsvalget onsdag den 5. juni, er Fynbus klar med et tilbud om at hjælpe dig gratis frem og tilbage til dit valgsted.

Det betyder, at du gratis kan hoppe på alle regional-, lokal- og bybusser, når du skal ind og afgive din stemme. Den gratis kørsel gælder begge veje på valgdagen.

Når du stiger på bussen, viser du blot dit valgkort til chaufføren. Herefter får du udleveret en valgbillet, som gælder retur i bussen.

Du kan også benytte dig af gratis Telekørsel, hvis din bopælskommune har denne ordning.

Du bestiller Teletaxien på 63 11 22 55, hvorefter du taster 1. Du skal huske at gøre opmærksom på, at du skal køres til et valgsted.

Telekørslen gælder kun fra din hjemmeadresse og til dit valgsted og retur igen. Du skal bestille både ud- og hjemtur samt oplyse valgsted. Selvbetjeningen kan dog ikke benyttes til valgkørsel.

Du kan allerede fra den 13. maj bestille din teletaxi til Europaparlementsvalget og fra den 23. maj til folketingsvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce