Annonce
Kerteminde

Kølstrup Præstegård blandt Danmarks smukkeste

Kølstrup Præstegård er blandt 15 kandidater i en konkurrencen af Bygningskultur Danmark, som gerne vil finde den smukkeste præstegård i Danmark. Her fra 2014, hvor sognepræst Knud Erik Kristensen havde iført sig de lune vinterhandsker under friluftsgudstjenesten i Kølstrup Præstegård.

Med i opløbet om at blive udpeget som Danmarks smukkeste

Lige ud til Kertinge Nor i Kølstrup ligger Kølstrup Præstegård og breder sig med smuk bindingværksidyl.

Nu er den med i opløbet om at kunne blive udpeget som Danmarks smukkeste præstegård.

Det er Bygningskultur Danmark, der står bag konkurrencen, hvor der er 15 kandidater fra hele landet.

Fire af kandidaterne er fra Fyn og Langeland - Kerte på Vestfyn, Stenløse Præstegård ved Odense og Lindelse Præstegård på Langeland er ud over Kølstrup Præstegård med i konkurrencen.

Annonce

Kulturarv truet

De historiske præstegårde i Danmark er truede, fordi flere menighedsråd ikke føler, at de er forpligtet til at passe på dem.

Derfor sælges præstegårde, eller der søges nedrivningstilladelse hos kommunerne.

Bygningskultur Danmark mener, at præstegårdene er en fælles kulturskat og ofte sammen med kirken en del af et særpræget, lokalt historisk miljø.

Derudover er mange af præstegårdene udtryk for en lokal byggeskik, der er unik for det enkelte område.

Derfor vil Bygningskultur Danmark nu sætte denne fælles kulturskat under lup.

Det sker gennem kåringen af Danmarks smukkeste præstegård. Konkurrencen løber af stablen frem til onsdag den 25. maj.

På www.bygningskultur.dk kan du lægge din stemme, og du kan også nærstudere film med hver af de 15 kandidater.

De 15 kandidater er udvalgt af en gruppe eksperter med viden om arkitektur og præstegårde.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce