Annonce
Kultur

Kødets lyster for mandfolk

Krumtappen i "Flammen" er flammegrillen og dens udbud af kvalitetskød. Argentinsk oksemørbrad, kænguru, vildt og spidsbryst blandt tilbuddene.

Flammen blafrer i den tynde ende af Kongensgade. Det gamle forsamlingshus er genopstået som byens største restaurant

Vi lugtede af røg, da vi kom hjem. En cykeltur gennem indre by fik ikke luftet den ikke ubehagelige duft af grill- og brænderøg ud af tøjet. Kunne det næsten være anderledes efter besøg på en ny restaurant med navnet ”Flammen”, byens største og en kæmpesatsning i den ”blinde” ende af Kongensgade. 300 pladser skulle der være, og det tror vi på. Trods alt er stedet indrettet i det tidligere Fyns Forsamlingshus.

Bålromantik fra den sydamerikanske pampas, det vilde vesten eller den australske outback er temaet, og det møder man allerede ude på gaden, hvor flammerne slikker op fra brændeknuderne, grøntsager bugner i kurve, fem flasker rødvin frister og cowboyens trofaste krikke i skikkelse af en fint restaureret røvskubber af mærket Diesella - knallert fra 1950’erne - er klar til at blive besteget.

Den fine udstilling markerer, at der sker noget stort indenfor - at der er sat fut i den ellers triste, udbrændte blindtarm af gågadesystemet. Nysgerrigheden pirres, og det er selvfølgelig også meningen.

I forsamlingshusets storhedstid var det i disse hellige haller, de røde faner blev luftet og arbejdersange smældede. I dag er farven orange, og det rødeste er de argentinske mørbradsskiver, som bliver skåret ud ved den flammende brændegrill. Synes du ikke, at skiven er blodig nok, må du vente et øjeblik, til en ny luns kød har fået lov til at snuse kortvarigt til gløderne.

Tre friske jyske drenge skærper trancherknivene på strygestålet og lokker os til at smage på varerne. Mentalt spjætter man lidt ved at blive tilbudt kængurukød. Det er ikke hverdagskost ved de fynske Weber-griller. Oksespidsbryst, krondyr og vildsvin er også til den eksotiske side, men rigtige mænd og wannabe-cowboys er til dyriske proteiner og fyr og flamme ved udsigten til et udvalg i verdensklasse til prisen.

Noget hovedkuls er jeg allerede kommet frem til selve krumtappen i forretningen. Inden da har vi fundet vores pladser ved det reserverede bord, linoleum med dækkeservietter og månedens vin klar til at blive proppet op.

Cowboy-temaet er gennemgående, men lidt komisk virker det med legetøjsseksløbere klamret omkring søjlerne, hvor pladserne breder sig fra Kongensgade dybt ind i bygningens kringelkroge. Der er mange fine pladser, hvor man kan sidde ugenert med god plads til de andre gæster. Akustikken styres af rå, pressede halmplader.

En tjenende servitrice i sort og orange griber velkomst og bestilling noget famlende an. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at stedet er nyåbnet. Men hvad der ikke findes af paratviden om vin, vand og buffet­ens betjening, opvejes af smil og umiddelbar venlighed.

- Jeg skal spørge.

Den får vi mere end en gang. Efterfulgt af et blændende smil. Så hvem kan næsten blive sur. Noget kluntet bliver en flaske vin (Quinta do Pégo 2007) pølet tom i fire glas. Klart uden bagtanke, men elementære færdigheder i tjenerfaget burde ”Flammen” instruere sit personale i.

Mens kødets lyster er beskrevet, er der rullet en knivskarp salatbar ud. Den er konstant overvåget og vedligeholdt, præcis som buffeten med tilbehør. Saucer, suppe, kartofler, dybstegte rejer og kylling, ris og brød sweepes hele tiden af den ansvarlige kok, og der er ikke en plet at sætte på hverken temperatur og appetitlighed. Ikke det mindste tilløb til sløseri med opfyldningen. Suppen får ros for sin saft og kraft af vildt, og samme fyldige fornemmelse af fond går igen i saucerne. Brændende varme, tilpas krydrede og, som det er tilfældet med kødet, skal man passe på ikke at forspise sig. Kvaliteten, friskheden og råvarerne er der ikke gået på kompromis med.

Tre af fire har lyst til dessert. Den italienske karamel-is beskrives som liflig, tærten glemmer vores veninde at toppe med creme fraiche. Men der er så meget flødeskum på kaffen, at kagen kan låne lidt herfra.

Til prisen er det høj klasse. Brænderøg og betjeningsstøj til trods fortjener nyskabelsen fem stjerner. Velbekomme.

Annonce
Krumtappen i "Flammen" er flammegrillen og dens udbud af kvalitetskød. Argentinsk oksemørbrad, kænguru, vildt og spidsbryst blandt tilbuddene.
Krumtappen i "Flammen" er flammegrillen og dens udbud af kvalitetskød. Argentinsk oksemørbrad, kænguru, vildt og spidsbryst blandt tilbuddene.
Krumtappen i "Flammen" er flammegrillen og dens udbud af kvalitetskød. Argentinsk oksemørbrad, kænguru, vildt og spidsbryst blandt tilbuddene.
Krumtappen i "Flammen" er flammegrillen og dens udbud af kvalitetskød. Argentinsk oksemørbrad, kænguru, vildt og spidsbryst blandt tilbuddene.
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce