Annonce
Assens

Købmanden følger med tiden: Bestil dine varer hjemmefra

Der er et bredt varesortiment i appen 'Købmanden i Ørsted', så du kan både bestille, vådt, tørt og frost. Derudover kan du også bestille bagerbrød og kagemænd. Foto: Amalie Hermansen

Købmanden i Ørsted har lanceret en ny app, der gør, at kunder kan bestille deres dagligvarer hjemme fra sofaen. Købmand Jette Weber har lanceret appen for at følge med tiden og tage kampen op mod de store online supermarkeder.

Ørsted: Du har lavet din indkøbsliste, så du ved, hvad du skal huske at putte i kurven, når du handler hos Købmanden i Ørsted på vej hjem fra arbejde.

Men hvorfor bruge tid på at gå rundt og finde de enkelte varer, når købmanden kan gøre det for dig?

Jette Weber, der er ejer af Købmanden i Ørsted, har lanceret en ny app, som gør, at hendes kunder kan bestille varer hjemmefra. Købmanden pakker varerne ned, så de er klar til afhentning i butikken, eller varerne kan blive leveret direkte til døren.

- Vi vil gerne sende et signal om, at vi er klar på fremtiden, og at vi yder en god service til vores kunder.

- De kan spare tid ved at bestille over appen, og det er jo en serviceydelse. Samtidig kan vi stadig fastholde det tætte bånd, vi har til vores kunder, siger Jette Weber.

Appen har kørt siden årsskiftet, og ifølge Jette Weber har appen fået en god start.

- Kunderne har taget helt vildt godt imod appen. Den interesse, der har været, har vist os, at det har været meget relevant.

- Det er et udtryk for, at det er vigtigt, og at tiden er til det, siger Jette Weber.

Sådan virker vareudleveringen

Købmanden i Ørsted er ejet af Jette Weber, som overtog forretningen efter sine forældre, Frede og Anne-Lise Weber, i 2011.Appen hedder 'Købmanden i Ørsted' og kan hentes til både Iphone i App Store og Android i Google Play.

Du kan vælge, om du selv vil afhente dine varer i butikken, eller om du vil have dem leveret lige til døren.

Det tager cirka en time at klargøre en ordre, derfor skal afhentningstidspunktet ligge mindst en time efter afsendelse af ordren, hvis man ønsker at hente samme dag. En afhentningsordre kan senest afgives klokken 16 og hentes klokken 17 på hverdage.

Det koster 30 kroner at få leveret en ordre. Da der er faste leveringsdage, kan man ikke vælge en specifik dato. Dato for levering vil fremgå af den bekræftelse, du får på din mail, eller gennem dialog med Jette Weber eller en ansat.

Der bliver leveret til hele Assens Kommune.

Det er ikke muligt at afgive, afhente og få leveret ordrer i weekender.

De ansatte i butikken er allerede vant til at pakke varer ned til deres kunder, da de kører ud med varer tre gange om ugen i forvejen. Foto: Amalie Hermansen

- Vi skal gøre noget selv

Når du træder ind i Købmanden i Ørsted, kan du snildt blive ramt af et nostalgitrip. Der bliver nemlig længere og længere mellem de små lokale købmænd, og derfor er Jette Weber overbevist om, at der skal lidt ekstra til for at holde butikken kørende.

- Der er ikke nogen, der kommer og opfinder den dybe tallerken for os små butikker, der er selvejet i en kæde. Den skal vi selv finde på og udvikle.

- Derfor kan du ikke bare sidde stille, når mulighederne for udvikling byder sig, siger hun.

Og muligheden for at følge med tiden bød sig lige pludselig for Jette Weber for godt et års tid siden.

- Troels Vahl-Møller fra Tommerup, der ejer TO-Plus (firmaet, der har udviklet appen, red.), kom en dag ind i butikken og sagde, at han tænkte, at vi kunne lave en bestillings-app til mindre butikker for at gå i kamp mod de større.

- Han lagde udviklingstimerne og det økonomiske i det, og jeg stod for hele købmandsdelen i forhold til for eksempel vores sortiment, fortæller Jette Weber.

Hun kalder det derfor et unikt projekt, fordi det kommer hende selv og butikken i Ørsted til gode, men også fordi, det kan komme andre mindre købmænd i hele landet til gode.

- Vi er blevet hans samarbejdspartnere, fordi han havde brug en butik til at sparre med, og fordi vi har et godt netværk med de andre små købmænd, hvor vi brænder for at udvikle og hjælpe hinanden.

- Ingen af os små købmænd har jo råd til at lægge penge i udviklingen selv, så det kan komme mange til gode, at hele forarbejdet nu er lavet. Appen kan nemlig tilrettes den enkelte butik, siger Jette Weber.

Jette Weber (bagerst tv) overtog i 2011 Let-Køb købmanden fra sine forældre, Frede og Anne-Lise Weber, der stadig hjælper til i butikken. Jettes søster, Lene Weber, er ansat i den familiedrevede købmand. Foto: Amalie Hermansen
Annonce

En ny kundekreds

Den nye app kommer ikke til at ændre arbejdsgangen i Købmanden i Ørsted, da hele pakkerutinen allerede er en stor del af arbejdsdagen for de ansatte.

- Vi har i forvejen vores 40-60 vareture om ugen, så den eneste forskel er egentlig, at bestillingen af varerne nu kan foregå elektronisk i stedet for telefonisk.

- Vi leverer lige nu oftest til ældre, der ikke selv har mulighed for at handle ind, men vi vil rigtig gerne have fat i et lidt yngre publikum også. Så vi kan vise dem, hvor nemt det er at bestille de varer, man har på indkøbslisten, når man sidder i sin frokostpause, siger Jette Weber.

Der bliver leveret varer i hele Assens Kommune. Mandag går turene til Aarup, Glamsbjerg og omegen. Tirsdag er det Flemløse, Haarby og omegn, og torsdag er det Assens, Aarup, Vissenbjerg og omegn. Foto: Amalie Hermansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Dorte er en af de få læger, der udskriver medicinsk cannabis - hun gør det til helt særlige patienter

Fyn For abonnenter

Rasmus har altid smerter - medicinsk cannabis giver ham et liv: - Jeg troede ikke for fem flade ører på det - jeg bad lægen rende og hoppe

Annonce