Annonce
Kerteminde

Købmand vil have kunderne til at smide bukserne

Bodil Osther håber, at der er rigtig mange, der vil kigge ind i Min Købmand lørdag 16. novmeber og få syet deres bukser om til et indkøbsnet. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg
Lørdag 16. november skal kunderne i Min Købmand i Mesinge af med bukserne. I stedet får de så et indkøbsnet med sig hjem.

Mesinge: - Af med bukserne, siger Bodil Osther fra Min Købmand i Mesinge til sine kunder lørdag 16. november fra klokken 11 til 15.

Her vil hun gerne have, at kunderne "smider" bukserne, før de handler. Når kunderne forlader købmanden igen med deres varer, får de et gratis indkøbsnet med sig. Så er det håbet, at de vil bruge det igen og igen.

På førstesalen af Min Købmand vil der denne lørdag sidde syersker, der giver de gamle bukser og andre stofrester en ny funktion.

Håbet er, at Hindsholm kan blive plastikfrit. Derfor vil der denne lørdag blive syet en masse indkøbsnet af andre stofrester, som er blevet indleveret til formålet.

Bodil Osther opfordrer dig til at møde op med stofrester, symaskine, saks og sytråd for at hjælpe med at at sy indkøbsnet denne lørdag.

Torvebageriet, som leverer brød og kager til Min Købmand, giver gratis minipizzaer til alle, der kommer og hjælper med at sy.

Det er planen, at der vil følge flere lørdage på førstesalen i Min Købmand, hvor der bliver produceret indkøbsnet, som kunderne kan få deres indkøbte varer med hjem i, når de handler i Min Købmand.

Købmanden og syeskerne håber, at der kan blive sagt farvel til den unødige emballage, som plastikposer er.

Annonce
Sådan kunne gammelt stof få nyt liv til et indkøbsnet. Foto: Plastikfrit Hindsholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce