Annonce
Kerteminde

Købmand vil have kunderne til at smide bukserne

Bodil Osther håber, at der er rigtig mange, der vil kigge ind i Min Købmand lørdag 16. novmeber og få syet deres bukser om til et indkøbsnet. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg
Lørdag 16. november skal kunderne i Min Købmand i Mesinge af med bukserne. I stedet får de så et indkøbsnet med sig hjem.

Mesinge: - Af med bukserne, siger Bodil Osther fra Min Købmand i Mesinge til sine kunder lørdag 16. november fra klokken 11 til 15.

Her vil hun gerne have, at kunderne "smider" bukserne, før de handler. Når kunderne forlader købmanden igen med deres varer, får de et gratis indkøbsnet med sig. Så er det håbet, at de vil bruge det igen og igen.

På førstesalen af Min Købmand vil der denne lørdag sidde syersker, der giver de gamle bukser og andre stofrester en ny funktion.

Håbet er, at Hindsholm kan blive plastikfrit. Derfor vil der denne lørdag blive syet en masse indkøbsnet af andre stofrester, som er blevet indleveret til formålet.

Bodil Osther opfordrer dig til at møde op med stofrester, symaskine, saks og sytråd for at hjælpe med at at sy indkøbsnet denne lørdag.

Torvebageriet, som leverer brød og kager til Min Købmand, giver gratis minipizzaer til alle, der kommer og hjælper med at sy.

Det er planen, at der vil følge flere lørdage på førstesalen i Min Købmand, hvor der bliver produceret indkøbsnet, som kunderne kan få deres indkøbte varer med hjem i, når de handler i Min Købmand.

Købmanden og syeskerne håber, at der kan blive sagt farvel til den unødige emballage, som plastikposer er.

Annonce
Sådan kunne gammelt stof få nyt liv til et indkøbsnet. Foto: Plastikfrit Hindsholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce