Annonce
Kerteminde

Købmand vil have kunderne til at smide bukserne

Bodil Osther håber, at der er rigtig mange, der vil kigge ind i Min Købmand lørdag 16. novmeber og få syet deres bukser om til et indkøbsnet. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg
Lørdag 16. november skal kunderne i Min Købmand i Mesinge af med bukserne. I stedet får de så et indkøbsnet med sig hjem.

Mesinge: - Af med bukserne, siger Bodil Osther fra Min Købmand i Mesinge til sine kunder lørdag 16. november fra klokken 11 til 15.

Her vil hun gerne have, at kunderne "smider" bukserne, før de handler. Når kunderne forlader købmanden igen med deres varer, får de et gratis indkøbsnet med sig. Så er det håbet, at de vil bruge det igen og igen.

På førstesalen af Min Købmand vil der denne lørdag sidde syersker, der giver de gamle bukser og andre stofrester en ny funktion.

Håbet er, at Hindsholm kan blive plastikfrit. Derfor vil der denne lørdag blive syet en masse indkøbsnet af andre stofrester, som er blevet indleveret til formålet.

Bodil Osther opfordrer dig til at møde op med stofrester, symaskine, saks og sytråd for at hjælpe med at at sy indkøbsnet denne lørdag.

Torvebageriet, som leverer brød og kager til Min Købmand, giver gratis minipizzaer til alle, der kommer og hjælper med at sy.

Det er planen, at der vil følge flere lørdage på førstesalen i Min Købmand, hvor der bliver produceret indkøbsnet, som kunderne kan få deres indkøbte varer med hjem i, når de handler i Min Købmand.

Købmanden og syeskerne håber, at der kan blive sagt farvel til den unødige emballage, som plastikposer er.

Annonce
Sådan kunne gammelt stof få nyt liv til et indkøbsnet. Foto: Plastikfrit Hindsholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce