Annonce
Kerteminde

Købmand vil have kunderne til at smide bukserne

Bodil Osther håber, at der er rigtig mange, der vil kigge ind i Min Købmand lørdag 16. novmeber og få syet deres bukser om til et indkøbsnet. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg
Lørdag 16. november skal kunderne i Min Købmand i Mesinge af med bukserne. I stedet får de så et indkøbsnet med sig hjem.

Mesinge: - Af med bukserne, siger Bodil Osther fra Min Købmand i Mesinge til sine kunder lørdag 16. november fra klokken 11 til 15.

Her vil hun gerne have, at kunderne "smider" bukserne, før de handler. Når kunderne forlader købmanden igen med deres varer, får de et gratis indkøbsnet med sig. Så er det håbet, at de vil bruge det igen og igen.

På førstesalen af Min Købmand vil der denne lørdag sidde syersker, der giver de gamle bukser og andre stofrester en ny funktion.

Håbet er, at Hindsholm kan blive plastikfrit. Derfor vil der denne lørdag blive syet en masse indkøbsnet af andre stofrester, som er blevet indleveret til formålet.

Bodil Osther opfordrer dig til at møde op med stofrester, symaskine, saks og sytråd for at hjælpe med at at sy indkøbsnet denne lørdag.

Torvebageriet, som leverer brød og kager til Min Købmand, giver gratis minipizzaer til alle, der kommer og hjælper med at sy.

Det er planen, at der vil følge flere lørdage på førstesalen i Min Købmand, hvor der bliver produceret indkøbsnet, som kunderne kan få deres indkøbte varer med hjem i, når de handler i Min Købmand.

Købmanden og syeskerne håber, at der kan blive sagt farvel til den unødige emballage, som plastikposer er.

Annonce
Sådan kunne gammelt stof få nyt liv til et indkøbsnet. Foto: Plastikfrit Hindsholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce