Annonce
Assens

Købmand lukkede 1. maj: Lokalråd vil have ny

Det er her i rundkørslen i Grønnemose i trekanten mellem Industrivej og Gl. Hovedvej (nederste venstre hjørne), at det skal etableres et nyt servicecenter. Her kan der også være plads til en købmand eller en dagligvarebutik, er ønsket fra lokalrådet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen Foto: Peter Leth-Larsen
Røst - Lokalråd for Rørup Sogn vil gerne have en købmand eller et supermarked til området og tager snart kontakt til de fleste kæder.

Grønnemose/Rørup: 'Hey, kom ud til os'.

Sådan nogenlunde vil budskabet være i et brev, som Røst - Lokalråd for Rørup Sogn vil sende i de kommende uger.

Modtagerne er de danske supermarkeds- og købmandskæder, og baggrunden er simpel.

Der er nemlig brug for et sted at købe mælk, brød, vaskepulver og andre dagligvarer, efter Letkøb, der lå på Gammel Hovedvej i Grønnemose, lukkede 1. maj. Derfor har lokalrådet sat sig i spidsen for arbejdet med at få kæderne i tale.

Det fortæller Casper Hoelgaard Buch, der er næstformand i lokalrådet.

- Når vi gerne vil have en købmand eller et supermarked, er det for at gøre området mere tiltrækkende for tilflyttere.

- Vi arbejder også på at få omdannet det område, vi kalder for Trekanten - det vil sige det område, der ligger mellem Skolevej, Bogensevej og Landevejen. Vi vil gerne have lavet det om til et boligområde. Lige nu er det klassificeret som erhvervsområde, siger Casper Hoelsgaard Buch.

Håbet i lokalrådet er, at Assens Kommune vil se positivt på det ønske, hvis der er en indkøbsmulighed i området.

- Når folk siger, hvad de ønsker at se herude, så er det indkøbsmuligheder, der står øverst, siger næstformanden.

Annonce
1. maj lukkede Letkøb, der lå på Gammel Hovedvej i Grønnemose, og siden har beboerne i området skulle til de større byer for at købe dagligvarer. Arkivfoto: Lærke Bjørn Bang

Ved hovedvejen

De sidste detaljer i brevet er ved at blive lavet, og når de er klar, bliver brevene postet.

- Vi vil sende den ud til stort set alle kæder, siger Casper Hoelgaard Buch, der naturligvis har opdaget, at begge de nærliggende byer Aarup og Gelsted i den senere tid har fået nye supermarkeder.

- Vi ved, der er kommet en ny Fakta i Gelsted og en ny Netto i Aarup, så alle discountkæderne er repræsenteret i området. Men hvis vi skal have ældreboliger i området, så skal vi altså have en købmand eller lignende herude, for ellers kan der være langt til Gelsted eller Aarup, siger han.

En eventuel købmand eller dagligvarebutik skal ikke placeres der, hvor Letkøb lå.

- Grunden er for lille, og tilkørselsforholdene er for dårlige, hvilket den tidligere købmand også har brokket sig over. Hvis der sker uheld på motorvejen, og hovedvejen bliver fyldt op med kø, falder antallet af kunder voldsomt.

- Folk vil ikke ind til købmanden, fordi det er for svært at komme ud igen. Vi havde flere eksempler, hvor det kunne tage fem, 10, 20 minutter at komme ud fra købmanden, fordi der bare var så meget trafik.

I stedet peger lokalrådet på, at det kan laves sammen med det kommende servicecenter tæt ved motorvejsafkørslen.

- Der har de lavet det sådan, at udkørslen er ved Industrivej og så hen i rundkørslen til hovedvejen. Der er flere områder derude, der godt kunne egne sig, siger Casper Hoelsgaard Buch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];