Annonce
Odense

Pakker giver både flow og stress hos købmanden

Købmandsparret i Sadolinsgade i Odense, Marianne (billedet) og Søren Rasmussen, er begravet i pakker. Flere pakkefirmaer melder om rekord i år. Foto: Nils Svalebøg
Søren Købmand i Sadolinsgade i Odense er én af omkring 1600 GLS-pakkeshops i Danmark. Flere hundrede pakker fylder i gange og på reoler i kælderen. De giver kunder i butikken, men også stress.
Annonce

Marianne Rasmussen, der ejer Sørens Købmand på Sadolinsgade i Odense sammen med sin mand Søren, når lige at sige, at købmanden har andet at lave end at være pakkeshop, før en kvinde kommer ind i butikken for at hente pakker. Det er formiddag ved købmanden i Hunderupkvarteret. Et enkelt rundstykke er tilbage i en kurv. Genfersnitter og honningbomber står på række bag en montre. Kunden, Felicia Juul, skal hente hvedeklid og majsmel.

- Det er noget, jeg bruger til hverdag. Jeg handler meget på nettet, også julegaver, men dem har jeg først lige bestilt i morges. Jeg skal have dem med til min datter og mine børnebørn, som bor på Gran Canaria, fortæller Felicia Juul.

Søren Rasmussen, der fylder 65 til februar, har været ude at køre og returnerer i sin gule varebil og går i gang med at nummerere bunker af pakker stablet uden for købmandsbutikken.

- Vi kunne sagtens få 300-400 pakker om dagen, hvis vi ville, men problemet er, at vi også skal have tid til at passe forretningen, siger han.

Han servicerer arresthusene i Odense og Svendborg med pakker, og mandag, onsdag og fredag kører han varetur med 10-15 stop.

Købmandsparret Marianne og Søren Rasmussen, der driver Søren Købmand, i Sadolinsgade i Odense, har masser at se til med hundredevis af pakker inde og ude. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Boozt-tilbud kan mærkes

Efter Black Friday for nylig og i julemåneden er der ekstraordinært travlt. Op til Black Friday kom GLS med ekstra metalreoler, som blev stillet op foran vinreolerne i kælderen. Blomsterbure blev kørt ind i rummet med jagttøj og brugt til pakker, og de største pakker fik plads i rummet, hvor der normalt er vinsmagning. Mandagen efter Black Friday havde købmanden 400 pakker liggende.

Marianne fortæller, at de nogle gange kan forudse, at der vil komme pakker:

- Når Boozt har tilbud, ved vi, at to dage senere er der fyldt med pakker, siger Marianne Rasmussen.

Søren mener, der er fordele ved de mange pakker.

- Du har et flow af folk i butikken, det giver jo kundegennemstrømning. Det hører med i dag. Enhver forretning med respekt for sig selv har jo en pakkeshop, siger Søren Rasmussen.

Annonce

Blev ikke stresset før

En varevogn fra GLS ruller op langs fortovet. Marianne stiller sig på tværs af indgangen for at signalere til GLS-manden, at han ikke kan komme ind med de fire pakker, han har i favnen. De kender hinanden godt.

- Han kan godt tage det, siger Marianne Rasmussen.

- Det var bare de fire der, Marianne, siger GLS-manden.

Købmandsparret har pakker fra GLS og DAO og kan ikke rumme pakker fra flere firmaer. Efter modtagelse har parret to en halv time til at nummerere og opmagasinere pakkerne, inden kunden får en besked om, at den kan afhentes. Derfor har Søren travlt udenfor med stakkene af pakker fra Boozt, Ecco og Skatepro. Der er styr på det.

- Men vi er stressede … og Søren har lige haft en blodprop i hjertet, siger Marianne Rasmussen.

Udenfor uddyber Søren Rasmussen. Det var i begyndelsen af oktober, og han arbejder på nedsat tid nu.

- Der sker noget med kroppen. Jeg bliver stresset. Det blev jeg aldrig før, siger han.

Parret, der begge snart er 65 år, ved godt, at de ikke kan blive ved med at drive købmandsforretning for evigt. En mulighed er at lave butikken til lejligheder, ligesom der er på førstesalen. Men indtil videre fortsætter de.

Endnu en kunde melder sig:

- Den fra Imerco kan godt være stor. Nogle gange putter de en masse fyld i, siger kunden.

- Hvad er det nu dit navn er, spørger Marianne Rasmussen.

Kunden svarer, og Marianne Rasmussen forsvinder ned i vinkælderen efter endnu en pakke.

Marianne Rasmussen udleverer pakke til Felicia Juul, som er en af de mange kunder hos Søren Købmand i Sadolinsgade i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Søren Købmand synes det er godt med de mange pakkekunder, men det har også givet lidt stress efter en blodprop i hjertet tidligere på året. Han og hustruen Marianne fortsætter dog indtil videre med at drive købmandsbutikken. Foto: Nils Svalebøg
Der er fyldt pænt op i kælderen os Søren Købmand, hvor Marienne Rasmussen henter endnu et par pakker til de mange kunder. Foto: Nils Svalebøg
Der er trangt i købmandslokalerne, som er fyldt med pakker, der i mange tilfælde ender under de fynske juletræer. Foto: Nils Svalebøg
Marianne Rasmussen klar til at udlevere endnu en af dagens pakker. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce