Annonce
Faaborg-Midtfyn

Køber fundet: Nu skal tandlægeklinik snart være boliger

Kommunens tidligere tandplejeklinik i Årslev er blevet solgt. Køberen håber på at bruge grunden til boliger. Arkivfoto
En køber vil gerne omdanne Årslevs tidligere tandklinik til boliger. Tirsdag aften blev det ønske et skridt tættere på at blive en realitet.

Årslev: Den tidligere tandklinik i Årslev skal være boliger.

Det mener kommunalbestyrelsen, som tirsdag aften sendte forslaget i høring.

I februar sidste år besluttede kommunalbestyrelsen, at den tidligere tandklinik på Overvejen 58 i Årslev skulle sælges, men med det fulgte der også en forhindring for mulige købere. Ifølge lokalplanen skulle tandklinikken nemlig bruges til offentlige formål, og det betød, at grunden ikke kunne bruges til boligformål.

Men nu vil politikerne rydde den sten af vejen, fordi en køber med boligplaner har meldt sig på banen.

- Det, at vi vender det i kommunalbestyrelsen i dag (tirsdag aften, red.), er bare en formalitet. Tandklinikken er allerede blevet solgt, lyder det fra Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i kommunen.

Derfor vil politikerne nu ændre lokalplanen, så køberen lovligt kan opføre boliger på grunden. Ændringen af lokalplanen skal dog først sendes i høring. Det sker fra den 21. januar til den 18. februar, hvor borgere kan komme med deres input.

Hvem køberen er, kunne Søren Kristensen tirsdag aften ikke fortælle.

Annonce
Søren Kristensen fortæller, at den gamle tandklinik er blevet solgt. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce