Annonce
Faaborg-Midtfyn

Køber bygning: Vinforretning bliver herre i eget hus

Lene Nielsen har netop købt bygningen i Algade i Ringe, hvor hun nu i mange år har boet til leje. Foto: René Johansen
Indehaveren af Vinoble i Ringe, 55-årige Lene Nielsen, har fart på. For to år siden åbnede hun sin anden vinbutik, og nu køber hun bygningen i Ringe, hvor hendes butik har boet til leje i de seneste otte år.
Annonce

Ringe: Det er otte år siden, at Lene Nielsen flyttede sin vinforretning, Vinoble, fra Jernbanegade 26 i Ringe og til Algade 19.

Her har hun lejet sig ind siden, men fremover kan hun kalde sig kvinde i eget hus. For 55-årige Lene Nielsen er nemlig ny ejer af bygningen.

- Tandlægen (Nandrup, som holder til på 1. salen) har solgt sin klinik til tandlægerne i Jernbanegade. Han spurgte, om jeg var interesseret i forkøbsret på bygningen, når jeg nu boede til leje i den, og det var jeg, hvis vi kunne blive enige om betingelserne og prisen, forklarer Lene Nielsen.

- Det kunne vi, uddyber Lene Nielsen, der overtager bygningen 1. september.

Annonce

Plads til smagning

Det betyder samtidig, at naboforretningen i bygningen, 3 I En, lukker ned. Tanken er, at de to butikslokaler skal forbindes ved at slå en væg ned.

- Det kan jeg gøre bagerst i lokalet. Jeg vil lave et stort kombineret smagelokale og lager, så i første omgang bliver det ikke som butik. Men når vi har smagninger og andre events, har jeg et fint lokale at holde det i. Det gør det nemmere med et sted, hvor borde og stole står permanent. I dag flytter jeg rundt, siger Lene Nielsen.

- Så tænker jeg, at indgangen skal udstyres med en rampe, så varerne lige kan køres ind. I dag bærer jeg det ind i kælderen og derefter op igen, og jeg bliver jo heller ikke yngre, griner Lene Nielsen.

Annonce

Større investering

Hvor meget hun har betalt for bygningen, det er endnu ikke offentliggjort. Men hun erkender, at der er tale om en større investering.

- Jo, det er det. Vi blev enige om prisen, og når jeg tænker, hvad jeg betalte i husleje, er det alt andet lige sjovere at betale husleje til sig selv. Så må vi finde ud af, hvad der skal ske oven på, for der er et kæmpe lokale og dejlig terrasse, bemærker Lene Nielsen med henvisning til førstesalen, hvor tandlægen snart rykker ud.

Lene Nielsen sætter som noget af det første gang i renoveringen af facaden på bygningen. Foto: René Johansen

- Enten vil vi prøve at leje det ud til erhverv. Hvis det ikke bliver muligt, vil vi undersøge, om vi kan lave to lejligheder i stedet for. Men det har vi slet ikke taget stilling til endnu, siger Lene Nielsen, der gerne hører fra eventuelle lejere til lokalerne øverst oppe.

Annonce

På skolebænken

Det er i øvrigt to år siden, at hun åbnede sin vinforretning nummer to. Det var i Svendborg, og begge er en del af Vinoble-kæden. Mens Lene Nielsen selv er at finde i butikken i Ringe, er det hendes datter og hendes mand, der bestyrer butikken i Svendborg.


Vi blev enige om prisen, og når jeg tænker, hvad jeg betalte i husleje, er det alt andet lige sjovere at betale husleje til sig selv. Så må vi finde ud af, hvad der skal ske oven på, for der er et kæmpe lokale og dejlig terrasse

Lene Nielsen, indehaver af to Vinobleforretninger og ny ejer af Algade 19


Dog er datteren og Lene Nielsen ikke at finde bag disken i de respektive butikker om mandagen i øjeblikket. Her er de nemlig på skolebænken.

- Sidste år tog min datter en vinuddannelse i København, og hun fik så meget blod på tanden, at hun ville tage en sommelier-uddannelse. Det kunne jeg da også godt tænke mig og komme til bunds i, hvad det er, jeg beskæftiger mig med, forklarer den 55-årige.

Annonce

Fantastisk opbakning

Et år tager uddannelsen, der finder sted i Århus. Uddannelsen afslutter hun og datteren med eksamen i november, og herefter bliver der tid til at kaste sig over bygningen.

- Jeg bliver nok ikke færdig med at lave lokalet i år, for den her uddannelse trækker lidt tænder ud, griner Lene Nielsen.

Efter otte år som lejer bliver Lene Nielsen nu ejer af bygningen Algade 19. Foto: René Johansen

- Men noget af det første, jeg vil se på, er at få renoveret facaderne, så bygningen kommer til at fremstå lækker, siger hun.

Med sådan en investering her har du nok ingen planer om at forlade Ringe lige med det samme?

- Det kan jeg forsikre dig om, at jeg ikke gør. I den her corona-tid har vi virkelig mærket opbakningen og støtten fra de lokale. Det gjorde jeg også i forvejen, men det er i den grad blevet styrket her, lyder det fra Lene Nielsen.

Ifølge et opslag på Facebook har 3 I En-butikken, der holder åbent nogle dage om ugen, sidste åbningsdag den 5. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce