Annonce
Underholdning

Københavnsk teater overtager Momentum

Christian Lollike er kunstnerisk direktør for Teater Sort/ Hvid i København. I det nye år bliver han også kunstnerisk leder af Teater Momentum, når de to teatre slår sig sammen. Foto: Jon Bjarni Hjartarson
Når Teater Momentums teatersæson 20/21 starter efter sommer, bliver det ikke bare med en ny kunsterisk leder bag roret som vanligt. Denne gang tager et helt teater over.
Annonce

Teater: Hvert år skifter Teater Momentum kunstnerisk ledelse, og i år har det været instruktør Niels Erling, der har lagt den kunstneriske linje og selv udvalgt sin skuespillertrup. Men det kommende år bliver helt specielt.

For første gang i de 13 sæsoner, Teater Momentum har på bagen, overlader det styringen, ikke bare til en instruktør, men et teater fra den københavnske kødby.

Teater Momentum slår sig nemlig - for én sæson - sammen med Teater Sort/Hvid, der ledes af dramatiker og instruktør Christian Lollike, der er kendt for at gå i kødet på samtiden og udfordre teatrets form med kompromisløs, kunstnerisk nytænkning. Med Lollike bag roret vil Momentums volume 14 "aktivere den politiske nytænkning", skriver Teater Momentum i en pressemeddelelse.

- I Momentum vol. 14 inviterer vi publikum til år nul. Vi vil genstarte den politiske fantasi og fokusere vores kunstneriske arbejde på at undersøge samfundets indretning på ny, siger Christian Lollike.

- Vi kan ikke blive ved med at reproducere i et samfund, der æder planeten op. Vi må have nye strukturer, nye idealer, nye drømme, siger han om visionen for det nye samarbejde.

Annonce

Fem forestillinger

Det nye samarbejde betyder, at Teater Momentum får mulighed for at fremføre endnu flere forestillinger. I den kommende sæson vil man nemlig kunne opleve fem egenproduktioner, hvoraf fire bliver nationale produktioner i samarbejde med andre teatre i Danmark - en med Aarhus Teater, to med forskellige projektteatre og en med Teater Sort/ Hvid og Momentum. Den sidste af de fem produktioner bliver en international co-produktion, men mere vil Teater Momentum dog ikke fortælle endnu.

- Det her er kæmpestort for os. Vi slår to teatre sammen for at kunne gøre noget, vi ellers ikke kunne gøre i samme skala. Noget der aldrig har været mere relevant og nødvendigt at gøre. Vi slår os sammen for at give mere teater til et større publikum, siger Marianne Klint, der er teaterleder for Teater Momentum.

Hun er begejstret for samarbejdet, der gør, at Teater Momentum vil kunne nå ud til flere mennesker end tidligere. Den slags samarbejde er nødvendigt for det danske kulturliv, mener hun.

- Scenekunsten og det kulturelle åndsliv i Danmark kalder mere end nogensinde på et modsvar til den stigende økonomiske ulighed og udsultning af kulturkronerne, siger Marianne Klint.

Hvilke forestillinger, Christian Lollike kommer til at stå i spidsen for i den nye sæson, løfter Teater Momentum sløret for i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce