Annonce
112

Kø på Fynske Motorvej: BMW gik op i flammer

En bilbrand på Fynske motorvej skaber kø. Trafikanter skal forvente forlænget rejsetid. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Nordvestfyn: Bilister må forvente længere rejsetid, efter en bil tirsdag klokken 13.10 brød i brand på Fynske Motorvej i retning mod Jylland.

Bilen, en hvid BMW, brød i brand og brændte fra kølerhjelmen og forsiden. Det skete mellem Ejby og Nørre Aaby, lige inden motorvejen bliver tresporet.

Føren af bilen havde kørt bilen ud i nødsporet, men indsatsleder ved Trekantbrand Ulrik Strehle fortæller, at brandvæsnet var nødt til at spærre den yderste vognbane, for at få branden slukket.

Selve slukningen tog ikke mere end tre-fire minutter, og derefter rykkede brandfolkene ud i nødsporet, så trafikken igen kunne blive afviklet.

Der var ingen personer i bilen, som kom til skade, men bilen er næsten udbrændt, lyder det fra indsatslederen.

Ulrik Strehle forventer, at efterslukningen tager 2,5 time, og da han forlod stedet var trafikken stadig tæt.

Ifølge Vejdirektoratet kan trafikanter på strækningen forvente en forlænget rejsetid på op til 20 minutter. Der forventes normal trafik igen midt på eftermiddagen.

Hvad der var årsag til bilbranden, vides ifølge indsatslederen endnu ikke.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce