Annonce
Fyn

Forbered dig på kø både søndag og mandag: Fynske Motorvej skal have ny asfalt

De mange ton dieselolie flød ud på vejbanen lørdag morgen og forårsager stadig massive problemer på motorvejen ved Middelfart. Foto: Local Eyes.
Mange undrer sig over, hvorfor der stadig er lang kø på Fynske Motorvej efter lørdagens uheld, men det er der flere grunde til, forklarer Vejdirektoratet. Mandag morgen kan trafikanterne forvente jomfruelig asfalt.

Skal man tværs over Fyn søndag eftermiddag og aften skal man køre hjemmefra i god tid, for der er lange køer og længere rejsetid.

Det er Vejdirektoratet, som søndag eftermiddag forbereder trafikanterne på, at oprydningsarbejdet efter lørdagens uheld stadig er årsag til både hastighedsnedsættelse og deraf lange køer, fordi der kun er to spor farbare mellem afkørsel 58a og 58b ved Middelfart.

Uheldet skete lørdag morgen, hvor en lastbil med dieselolie væltede. Dieselolien flød ud over vejbanerne, så trafikken en overgang var spærret i begge retninger. Sporet i retning mod Jylland blev forholdsvist hurtigt åbnet, mens det østgående spor var hæmmet i timevis med massiv kødannelse til følge.

Problemet med dieselolie og asfalt er, at det er en dårlig kombination. Asfalt er som bekendt et olieprodukt, og det samme er dieselolie, så når det blander sig med hinanden bliver det pløret og derfor farligt at køre på. Derfor er der en hastighedsbegrænsning søndag på bare 40 kilometer i timen.

Ifølge Vejdirektoratets pressevagt er man søndag eftermiddag i gang med to projekter. Det ene er at skrælle og fræse den gamle asfalt i ydersporet af, og ved samme lejlighed er man i gang med at suge dieselolie op fra bevoksningen i midterrabatten.

Når ydersporet er skrællet af gælder det de øvrige spor, og når det en gang søndag aften er blevet mørkt og muligvis først omkring midnat kommer de store maskiner for at lægge et nyt lag asfalt på.

Det betyder, at trafikanterne mandag morgen kan forvente jomfruelig asfalt på strækningen, men der vil fortsat være en hastighedsnedsættelse, og til den tid på 80 kilometer i timen, fordi der fortsat vil mange afstribninger på vejen.

Derfor lyder opfordringen til, at man mandag morgen også kører hjemmefra mindst en halv time tidligere end sædvanligt.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at uheldet opstod, fordi et dæk på lastbilen eksploderede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce