Annonce
OB

Kø-kaos før kampstart: Trofaste OB-fans gik glip af drømmestart

En stor gruppe OB-fans nåede ikke ind på stadion, da Troels Kløve bankede bolden i netmaskerne efter 52 sekunder. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
En stor gruppe af de mest trofaste OB-fans blev fanget i en lang kø til udlevering af sæsonkort og gik glip af den dramatiske start på søndagens kamp mod FC København, hvor OB scorede efter blot 52 sekunder. – Det var helt vildt frustrerende, siger Emil Løvbo.

En stor gruppe OB-fans var ikke nået ind på stadion, da Troels Kløve flugtede fynboerne foran mod de forsvarende mestre fra FC København i forbindelse med den for dem længe ventede sæsonstart i søndags.

De stod i stedet i en kø for at få udleveret deres dyrt indkøbte sæsonkort.

Flere hundrede fans var mødt op i god tid forud for sæsonens første kamp for at få udleveret sæsonkortet, men kunne hurtigt konstatere, at det gik alt for langsomt med at få kortene udleveret.

22-årige Emil Løvbo og 24-årige Jacob Lohman stillede sig i kø lidt over en time før kampstart, men var alligevel ikke nået ind på stadion, da OB scorede det første mål i kampen, der endte med et nederlag på 2-3 til FC København.

- Vi kunne høre råbet fra stadion og se vagterne juble, men det var selvfølgelig ekstremt frustrerende at stå 100 meter væk og være nødt til at se målet på en lille mobilskærm, siger Emil Løvbo.

Ifølge de to kammerater var der åbnet tre billetluger, der var særligt dedikeret til de mange, der skulle have udleveret deres sæsonkort forud for kampen. Alligevel blev køen længere og længere i timen op til kampstart:

- Vi stillede os i kø omkring klokken 14.55. Der var allerede rimelig lang kø på det tidspunkt. Men den blev bare længere og længere. Sæsonkortene var lagt i kuverter med folks navne, men det tog mega lang tid at finde dem i bunken.

Annonce

Panik før kampstart

Frustrationen i køen voksede i takt med, at kampstarten klokken 16 nærmede sig.

- Vi forsøgte at bevare roen og tage det med oprejst pande, men der var selvfølgelig nogen, der blev vildt sure. Men det er jo ikke de stakkels unge mennesker, der sidder i billetlugens skyld, siger Emil Løvbo.

Omkring 10 minutter før kampstart var køen stadig lang, så i stedet blev de mange sæsonkort-holdere tilbudt en almindelig billet til kampen mod FC København.

Emil Løvbo og Jacob Lohman var dog nået så langt frem i køen, at de valgte at blive stående i køen, hvor de altså gik glip af starten af kampen.

- Når man har stået i kø så lang tid, vil man jo bare gerne have sit sæsonkort, så man ikke har spildt tiden, men det gjorde så, at vi først kom ind på stadion, da der var spillet omkring 10 minutter. Og på det tidspunkt stod der stadig omkring 100 i køen, siger Emil Løvbo.

Fan-formand: Få nu styr på det

Søndagens kaos har også skabt debat i OB’s fanklub De Stribede, hvor et medlem har lagt et opslag op med titlen ”Skandaløs udlevering af sæsonkort”.

”Det var dybt rystende at komme på stadion i dag og konstatere, at OB intet har lært, og stadig behandler sine faste kunder som skrald. Åbenbart var man ikke kompetent nok til at forudse, at der ville komme mange og hente deres sæsonkort til sæsonens første kamp, så ressourcerne var ikke afsat”, lyder det i indlægget.

Fanklubbens formand, Brian Larsen, havde sørget for at få sit sæsonkort før søndagens kamp og oplevede derfor ikke selv, at der var trofaste sæsonkortholdere, som ikke kom ind til kampen i tide.

Han understreger dog, at der skal rettes op.

- Sidste år gik det også galt. Og de må jo kunne sige sig selv, at der kommer mange til sådan en kamp. Folk er tørstige efter at se drengene igen. Så få nu styr på det, siger Brian Larsen.

OB undskylder med fribillet

Hos OB er man da også godt klar over, at søndagens udlevering af sæsonkort gik galt.

Kommunikationsansvarlig Thomas Joseph Bansø beklager på klubbens vegne og peger på, at alle sæsonkortholdere har fået en gratis fribillet til mandagens kamp mod Lyngby.

- Grundlæggende må vi bare beklage og sige, at vi er super kede af, at der var nogle fans, der ikke nåede ind til kampstart. Vores folk i vognene gjorde alt, hvad de kunne, men der kom bare for meget pres på, siger Thomas Joseph Bansø, der håber, at man vil være klar med et nyt system næste år.

- Jeg kan desværre ikke sige så meget om det endnu, men vi arbejder på en anden løsning til næste år, så vi gerne skulle undgå en lignende situation igen, siger Thomas Joseph Bansø.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce