Annonce
Nyborg

Kærestepar var centrum for storstilet redningsaktion uden at vide det - og så fik de lige en bøde oven i

Mads Andersen og Mia Rosenmay valgte at slæbe båden tilbage til campingpladsen tirsdag aften. På det tidspunkt var det blevet mørkt udenfor, men selv føler de ikke, at de været udsat for fare. Foto: Kasper Riggelsen
En romantisk kanotur ved solnedgang tog i denne uge en højst overraskende drejning for Mads Andersen og Mia Rosenmay, der holder ferie i Nyborg. Det bliver en aften, de aldrig glemmer. På godt og på ondt.

Nyborg: - Vi ved udemærket godt, hvad vi laver. Så det er en smule dumt, at der skal gøres så stort et nummer ud af det.

Klokken er cirka 21.40 tirsdag aften, og mørket er faldet på, da Mads Andersen og Mia Rosenmay slukøret slæber den oppustelige kano langs Hjejlevej i retning mod campingpladsen.

Her lagde kæresteparret cirka to timer tidligere fra land for at begive sig ud på det, der skulle have været en romantisk kanotur ved solnedgang.

Annonce

I stedet endte de - helt uden at vide det - som centrum i en storstilet redningsaktion.

Samme morgen blev et ældre ægtepar fundet livløse i Odense Havn, og politi og beredskab tog ingen chancer, da der klokken 20.43 tirsdag aften tikkede en melding ind om en mulig drukneulykke ud for Hjejlevej i Nyborg.

Kæresteparret har haft lejlighed til at puste ud oven på episoden, men det irriterer dem stadig, at de endte med at få en bøde. Foto: Kasper Riggelsen

Ifølge indsatsleder ved beredskabet, Jesper Rossen, var man informeret om, at det drejede sig om to personer, der var i live, men befandt sig i havsnød.

Ud over redningsbåde og dykkere var også en indsatsleder og en patruljevogn fra politiet involveret i aktionen, ligesom der blev sat en helikopter ind i forsøget på at finde frem til de nødstedte sejlere.

Blå blink

Alt det vidste 22-årige Mads Andersen fra København og 20-årige Mia Rosenmay fra Esbjerg ikke det fjerneste om, mens de sejlede under broen og videre til den gamle Knudshoved færgehavn.

Her havde de på forhånd sikret sig, at de kunne komme i land, inden solen gik ned, og det ville begynde at blæse op.

- Ud fra vandet kunne vi se en masse blå blink inde på land, men vi tænkte ikke, at det havde noget med os at gøre. I stedet var vi bekymrede for, om der var nogle andre, der var kommet til skade, fortæller Mia Rosenmay.

Parret er vant til at sejle i den oppustelige kano, der er bygget til sejllads på åbent hav. På intet tidspunkt har de selv følt, at de var i fare.

Så meget desto større var overraskelsen, da det gik op for dem, at det var dem, de alle ledte efter.

- Det er selvfølgelig meget rart, at der nogle, der bekymrer sig om en. Men vi har på intet tidspunkt råbt efter hjælp, og vi har heller ikke kunnet få at vide, hvem der har slået alarm, konstater Mads Andersen, der til daglig arbejder som tømrerlærling, mens Mia Rosenmay er i lære som tandklinikassistent i Esbjerg.


Der er ingen tvivl om, at det er en oplevelse, vi vil kunne huske resten af livet. Det kan dog stadig ærgre mig, at der blev brugt så mange ressourcer fra politiets og beredskabes side til ingen verdens nytte.

Mads Andersen


De har tidligere camperet i Nyborg og valgte at vende tilbage til campingpladsen på Hjejlevej på grund af den hyggelige stemning. Og fordi det er et godt sted at puste ud og slappe af.

Annonce

Bøden

Da Fyens Stiftstidende møder parret igen dagen efter dagen derpå er de da også faldet lidt til ro.

- Der er ingen tvivl om, at det er en oplevelse, vi vil kunne huske resten af livet. Det kan dog stadig ærgre mig, at der blev brugt så mange ressourcer fra politiets og beredskabes side til ingen verdens nytte, konstaterer Mads Andersen.

Episoden var heller ikke nogen gratis omgang for ham og kæresten. De har nemlig fået besked på, der er venter dem en bøde for ikke at have medbragt redningsveste i kanoen.

- Jeg har læst op på det efterfølgende og fundet ud af, at det skal man åbenbart have ifølge de nye regler. Det samme gælder, når man står på paddleboard, som vi også har taget med. Men det er ikke noget, vi har været opmærksomme på. Og ud fra, hvad jeg kan læse mig frem til, så er der mange andre, der ligesom os har fået en bøde, siger en ærgrerlig Mia Rosenmay.

Selv mener kæresteparret ikke, at de har gjort noget forkert - hvis man altså lige ser bort fra det med redningsvesten. Derfor har de også svært ved at se, hvad de kunne gøre anderledes næste gang.

- Skulle jeg alligevel pege på noget, så vil jeg nok tænke mig om en ekstra gang, før jeg sejlede ud, når der var lige ved at blive mørkt, lyder der fra Mads Andersen, der egentlig havde besluttet sig for, at det var slut med at sejle på ferien i Nyborg.

- Men det bliver der måske lavet om på. Vi har nemlig bestilt to redningsveste, som vi netop har fået besked på er kommet med posten, fortæller han.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Middelfart For abonnenter

100 lokale i protestaktion mod grevens solcellepark: - Det er kommunens største naturområde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Drama på Nordfyn: Venstrepolitiker anmelder tidligere borgmesterkandidat for vold under ophængning af plakater

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Kerteminde

Tirsdagsmaden er populær på gammelt værthus: - Jeg har serveret boller i karry for nogle franskmænd

Faaborg-Midtfyn

Ny butik vil sælge tøj fra 30'erne: - Mit hjerte banker for vintage

Odense

Byråd er klar med millioner til mere demensvenlige plejehjem: Men der følger også en regning med til beboerne

Nyborg For abonnenter

En vækst på knap 70 procent på tre år: Loppetjansen vinder flere priser

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Debat

Absurd beslutning: Gamle Gaard skal bevares

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Odense

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Kerteminde For abonnenter

Populært værtshus skal have nye forpagtere: - Jeg ville blive ked af det, hvis det blev til en kaffebar eller et te-hus

Erhverv For abonnenter

Fyns største entreprenør skifter ud igen: Har haft seks direktører på 11 år

Odense Håndbold For abonnenter

Althea Reinhardt var igen en mur - Odense Håndbold i vild præstation efter pausen i Nykøbing

Annonce