Annonce
Læserbrev

Kære Mette, giv vores børn en sikkerhedspakke

Læserbrev: Da Omar El-Hussein angreb Krudttønden i ’15, boede jeg stadig på Østerbro. Jeg ser stadig angrebet som en tragisk episode i nyeste dansk historie, fordi El-Hussein dræbte fuldstædigt uskyldige mennesker og efterlod deres familier i dyb sorg, men også som et tragisk angreb på den forsamlingsfrihed og demokratiske forståelse, vi har i vores lille land.

Få steder i verden kan man være så uenige med hinanden, diskutere så ophidsede og efterfølgende grine så varmt med hinanden. Ligesom du for nylig ikke kunne holde grinet tilbage på Folketingets talerstol, Mette. Sådan er det danske demokrati.

I den sammenhæng kan jeg godt forstå, du vil passe på og beskytte den demokratiske kultur, du nu står i spidsen for. Jeg forstår godt, du vil sikre os bedre med en sikkerhedspakke. Men du skal starte med børnene. Du skal sikre vores børn.

Vil du vores demokratiske forståelse, må du starte hos de helt små – hos børnene der først skal kravle og derefter gå. I institutionen møder vores børn jævnaldrende unger og varmhjertede, professionelle voksne.

Vores vuggestuer og børnehaver har i årtier været netop den have, hvor børnene kunne gro. Det kan vi være stolte af. Men oplyste og selvtænkende individer gror ikke af sig selv: Derfor er den bedste sikkerhedspakke, du kan gennemføre, den, der giver medarbejderne i daginstitutionerne større autonomi og flere kollegaer.

Lige nu løber personalet for stærkt. De er for få, og de presses. Det kan jeg se som forælder.

Derfor er mine forslag til din sikkerhedspakke følgende: Giv institutionerne friere tøjler og flere varme hænder.

Terrorens fjende er samtalen og den individuelle udvikling og succes. Vil du stoppe flere anslag som de bombninger, der lige nu hærger smukke København, må din sikkerhedspakke starte langt tidligere og være langt mere præventivt.

Vores børn skal dannes i den demokratiske tradition, og det gøres nu engang bedst, når der er tid og tillid i hverdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce