Annonce
Nyborg

Kære læser: Vi går på jagt efter svar på dine spørgsmål

Kasper Riggelsen, lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

Hvorfor har Nyborg så mange dagligvarebutikker? Hvordan kan det egentlig være, at Ullerslev ikke har sin egen togstation? Og hvad er meningen med, at Almas hus i Ørbæk ligger så langt under gadeplan?

Det er bare tre eksempler på ting, man kan undre sig over i dagligdagen.

På Fyens Stiftstidende redaktion i Nyborg ønsker vi at lave flere historier, der er relevante for vores læsere. Og vi har brug for din hjælp.

Måske har du også et spørgsmål om lokale forhold, som du ikke umiddelbart kan få svar på. Eller også er du stødt på en oplysning, som du gerne vil have redaktionen til at undersøge nærmere.

Heldigvis modtager vi allerede mange henvendelser og tips fra vores læsere. Men nu tager vi et redskab i brug, der gør det nemmere end nogensinde før at påvirke, hvad journalisterne på redaktionen skal skrive om.

I bunden af denne artikel finder du alle de oplysninger, du skal bruge, under overskriften "Spørg redaktionen". Den samme faktaboks vil optræde med jævne mellemrum i avisspalterne og på fyens.dk, hvor den typisk vil stå i bunden af de enkelte artikler.

Alt, hvad du skal gøre, er at benytte linket, skrive dit spørgsmål og dine kontaktoplysninger og trykke "send". Samme sted kan du også følge med i, hvad andre har spurgt om, ligesom du kan se en liste over de spørgsmål, redaktionen allerede har besvaret.

På fyens.dk vil alle blive opfordret til at deltage i en afstemning om, hvilket spørgsmål vi skal tage op næste gang.

Husk, at intet spørgsmål er for stort eller for småt. Bare det er godt og kan interesse andre. Er det for eksempel noget, du selv kunne finde på at diskutere med naboen over hækken - så kan det sikkert også blive en interessant historie i avisen.

Hvem ved, måske er der andre, som har undret sig over det samme. Så stil dit spørgsmål og lad os blive klogere. Sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce