Annonce
Nyborg

Kære læser: Vi går på jagt efter svar på dine spørgsmål

Kasper Riggelsen, lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

Hvorfor har Nyborg så mange dagligvarebutikker? Hvordan kan det egentlig være, at Ullerslev ikke har sin egen togstation? Og hvad er meningen med, at Almas hus i Ørbæk ligger så langt under gadeplan?

Det er bare tre eksempler på ting, man kan undre sig over i dagligdagen.

På Fyens Stiftstidende redaktion i Nyborg ønsker vi at lave flere historier, der er relevante for vores læsere. Og vi har brug for din hjælp.

Måske har du også et spørgsmål om lokale forhold, som du ikke umiddelbart kan få svar på. Eller også er du stødt på en oplysning, som du gerne vil have redaktionen til at undersøge nærmere.

Heldigvis modtager vi allerede mange henvendelser og tips fra vores læsere. Men nu tager vi et redskab i brug, der gør det nemmere end nogensinde før at påvirke, hvad journalisterne på redaktionen skal skrive om.

I bunden af denne artikel finder du alle de oplysninger, du skal bruge, under overskriften "Spørg redaktionen". Den samme faktaboks vil optræde med jævne mellemrum i avisspalterne og på fyens.dk, hvor den typisk vil stå i bunden af de enkelte artikler.

Alt, hvad du skal gøre, er at benytte linket, skrive dit spørgsmål og dine kontaktoplysninger og trykke "send". Samme sted kan du også følge med i, hvad andre har spurgt om, ligesom du kan se en liste over de spørgsmål, redaktionen allerede har besvaret.

På fyens.dk vil alle blive opfordret til at deltage i en afstemning om, hvilket spørgsmål vi skal tage op næste gang.

Husk, at intet spørgsmål er for stort eller for småt. Bare det er godt og kan interesse andre. Er det for eksempel noget, du selv kunne finde på at diskutere med naboen over hækken - så kan det sikkert også blive en interessant historie i avisen.

Hvem ved, måske er der andre, som har undret sig over det samme. Så stil dit spørgsmål og lad os blive klogere. Sammen.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce