Annonce
Fyn

Kære læser: Hvor højt kan en kanin hoppe og hvor dybt kan en præsident synke?

Chefredaktør Poul Kjærgaard.
Annonce

Selv om dagen er tiltaget med 19 minutter, har årets første uge vist sig fra en side, der har krævet et ekstraordinært lyst livssyn som værn mod at gå i sort.

I verdens ældste demokrati fik vi et skræmmende indblik i, hvor dybt en præsident kan synke, når gadens pøbel-parlament opildnes til et skandaløst og skamfuldt amokløb mod demokratiets helligste fundament.

Og her hjemme strammede myndighederne endnu en gang på skruen med restriktioner for at holde flest af os smittefri, mens vi venter på et stik i skulderen. Det lille prik gør ikke ondt. Men det gør stramningerne i den grad for detailbutikker, virksomheder, kulturinstitutioner, skolebørn og deres forældre i hjemmeskolerne. For nu blot at nævne en håndfuld af dem, der holder for lige nu.

Efter sådan en uge er der mere end nogensinde behov for, at vi gør en indsats for at få lyspunkterne frem i...ja, frem i lyset. I Assens er vores redaktion gået på jagt efter 117 måder at komme helskindet gennem coronahelvedet, som lokalredaktør Daniel Kofoed udtrykker det. Han lagde for med sin beretning om kaninen Johnny, der træner kaninhop og bringer adspredelse ind i redaktørens hjemmeskole.

Jeg har fundet artiklen om Johnny og Daniels datter frem som en af ugens anbefalinger til dig. Ikke fordi en hoppende kanin i en fynske børnefamilie kan ændre verden. Men fordi opfordringen til at dele idéer, erfaringer og lyspunkter er et af de greb, vi tager på Fyens Stiftstidende for at bidrage til, at vi kommer godt ud på den anden side. De inspirerende historier smitter os nemlig med håb.

Og det skimtes faktisk, håbet. Med udsigten til friske forsyninger af vaccine rykker flokimmuniteten nærmere for hver dag, der går. Samtidig indikerer de daglige opgørelser fra Statens Serum Institut, at smittetrykkets himmelflugt er bremset.

Og på den anden side af Atlanten er det meget snart skiftedag i Det Hvide Hus.

Der er i sandhed håb forude.

God weekend.

'Skammens dag' i USA: Tre centrale spørgsmål står tilbage

Flere Trump-tilhængere kom ind i Kongressen, inden sikkerhedsstyrker fik kontrol over bygningen. Foto: Roberto Schmidt/AFP/Ritzau Scanpix

Hvordan kunne det ske? Hvilken rolle spillede konspirationsteorierne om den dybe stat i angrebet? Og hvad kommer der til at ske med Donald Trump nu? Avisen Danmark søger svar hos tre af landets fremmeste USA-eksperter

Inspiration: Springkaninen Johnny er et hit i hjemmeskolen

Kaninhop med Johnny på første hjemmeskoledag i det nye år. Foto: Daniel Kofoed

Lokalredaktør i Assens: Lad os finde 117 måder at komme igennem corona-helvedet på

Folketinget giver nyt håb for Nyborg Slot: Det her kan jo ikke gå

Nyborg Slot

Der er stadig håb for Nyborg Slot-projektet, så hold ud, siger formanden for Folketingets kulturudvalg

Klar med byggeri til kvart milliard i Odense: Derfor bliver Barfoed Group ved med at bygge

Frederik Barfoed. CEO & Koncerdirektør; Barfoed Group

Der bygges mange boliger i Odense i disse år, men mætningspunktet er ikke nået endnu. Barfoed Group ser gode muligheder også i de kommende år. Her forklarer adm. direktør Frederik Barfoed hvorfor

Covid-19 status: Smittetrykket falder på Fyn, og antallet af vaccinerede stiger langsomt

Foto: Mads Dalegaard

Sådan udvikler corona sig på Fyn: Se her hvordan det går i din kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce