Annonce
forside

Kæphesten flytter i glashus

I fremtiden vil den tidligere legetøjsbutik på hjørnet af Vestergade og Søndergade i Ærøskøbing være fyldt med ærøsk kunsthåndværk.

Den tidligere legetøjsforretning i Vestergade i Ærøskøbing fyldes med kunsthåndværk og glaskunst

ÆRØSKØBING: Om et par måneder åbner den gamle legetøjsbutik på Ærøskøbings bedste strøg, nemlig hjørnet af Vestergade og Søndergade, i ny skikkelse med eksempler på alt det smukke, som ærøsk kunsthåndværk kan tilbyde i form af smykker, tøj, udsmykning i øvrigt, pileflet osv. osv. Desuden vil butikken blive fyldt med de kønneste skåle, fade, smykker og lignende i strålende glas i alle regnbuens farver.

Samtidigt bliver der lidt mere gråt på havnepladsen i Ærøskøbing. Her - bagved Fyns Amts Avis - tømmes nemlig Kæphestens hidtidige butik for at flytte sammen med glaskunstneren Connie von Elbwart, der hidtil har haft til huse i Søndergade 7 i Ærøskøbing.

I fremtiden vil de syv kunsthåndværkere i Kæphesten udstille og drive butik sammen med Connie von Elbwart fra Vestergade 1.

Glaskunstneren Connie von Elbwart tager sine ovne med fra Søndergade 7, når hun flytter sammen med de syv andre kunsthåndværkere i Kæphesten i Vestergade 1.
Annonce

Perfekt adresse

Connie von Elbwart fortsætter desuden som udlejningskonsulent for DanCenter fra den nye adresse, som indtil videre er lejet for fem år, og hvor både hun og de syv "Kæpheste-damer" glæder sig til at komme i gang. De overtager selve butikken 1. marts, men så skal der males og regeres, så det gamle butiks interiør kommer til at stå smukt og strålende igen som ramme om alt det fine kunsthåndværk og glas, der i fremtiden skal sælges derfra.

- Det håber vi i hvert fald! Men adressen er jo perfekt! Folk kan nærmest ikke undgå os! Vi synes jo selv, at vore ting harmonerer smukt til hinanden, så det skulle blive en æstetisk fornøjelse at komme ind i butikken. Desuden regner vi jo også med, at vi vil tilbyde folk at komme ind og se os arbejde med tingene. Eksempelvis vil jeg da selv flytte mine ovne ind og holde en slags åbent værksted, når jeg er i butikken, og nogle fra Kæphesten har snakket om at sidde og flette pil udenfor, når vejret er til det, fortæller Connie von Elbwart.

Annonce

Omflakkende tilværelse

I godt et år har Connie von Elbwart udstillet i Søndergade 7 i Ærøskøbing, men tidligere havde hun åbent værksted på sin private adresse i Kongensgade i Marstal.

Kæphesten har eksisteret i Ærøskøbing i nu 29 år, da 12 kunsthåndværkere første gang åbnede en Kæpheste-butik sammen i Søndergade 20, hvor Hariet Friis i dag har "Blandede bolcher". Efter nogle år flyttede Kæphesten derfra til Vestergade 30, hvor der var værksted.

Efter nogle år flyttede kunsthåndværkerne videre til Brogade 14, hvor de var i nogle år, indtil de blev tilbudt adresse i Søndergade 7, hvor deres nye kontubernal, Connie von Elbwart rent faktisk i dag holder til.

I næsten 17 år var Kæphestens adresse i Søndergade, men for godt fire år siden kom så tilbuddet om at flytte ned i det smukke hus på Havnepladsen, som tidligere var havnekontor og nu er Fyns Amts Avis' Ærø redaktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce