Annonce
Sydfyn

Kængurubibliotek springer ud til tre ærøske børnehaver: Begejstringen er ikke til at skjule

Onsdag fik børnehaven Kernehuset i Ærøskøbing et børnebibliotek forklædt som en kænguru. Derudover fik børnene en gul billet, så de efter kænguruens introduktion kunne se et teaterstykke opført af Anette Jahn fra Måle Fortælleteater. Foto: Cecilie Tolversen
Tre ærøske børnehaver får i denne uge et kængurubibliotek, der skal gøre det let for børn og forældre at låne bøger med hjem og styrke læselysten. I børnehaven Kernehuset fik kænguruen en varm velkomst.
Annonce

Ærøskøbing: - Vil du se kænguruen? Den er ikke levende.

Begejstringen er slet ikke til at skjule i børnehaven Kernehuset i Ærøskøbing onsdag formiddag, da de modtager en kænguru med pungen fuld af bøger.

Børnene kigger ivrigt på bøgerne og poserer stolt til billeder foran kængurubiblioteket, indtil Anne Marie Boeberg fra Ærø Folkebibliotek tager ordet og fortæller lidt om den nyankomne ven.

- I kan læse alle de bøger, I har lyst til, siger Anne Marie Boeberg og fortsætter:

- Kænguruen har ikke noget navn endnu, så det kan I lige snakke om. Men den har to brødre: En i børnehaven Mopælappen og en i Pippihuset.

Børnegruppen lytter interesseret med, mens der bliver fortalt om det nye kængurubibliotek. Nu behøver børn, forældre og pædagoger ikke længere at tage på biblioteket og finde lånerkortet frem for at låne eventyr, billedbøger og alfabet-bøger med hjem.

I stedet kan de frit hente og aflevere bøger i kængurupungen - helt uden afleveringsfrist. Og en gang hvert halve år, bliver bøgerne skiftet.

Kængurubiblioteket skal gøre det let at tage et par bøger med hjem fra børnehaven, og der er derfor heller ingen afleveringsfrist. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce

Skal styrke sproget

Kænguruerne er leveret af Kulturregion Fyn og bøgerne kommer fra Ærø Folkebibliotek, der har udvalgt 60 bøger til hver af de tre kænguruer, som er placeret i børnehaverne Kernehuset i Ærøskøbing, Mopælappen i Marstal og Pippihuset i Søby.


Vores formål er, at børnene får læst så meget som muligt og meget gerne med deres forældre, så de er i dialog om det at læse og får den oplevelse og bliver vant til at læse.

Lasse Wilsdahl, biblioteksleder


Lasse Wilsdahl, biblioteksleder på Ærø Folkebibliotek, fortæller, at de små biblioteker blandt andet skal være med til at styrke mindre børns sproglige udvikling og vække deres nysgerighed på alle de historier, der gemmer sig i børnelitteratur.

- Vores formål er, at børnene får læst så meget som muligt og meget gerne med deres forældre, så de er i dialog om det at læse, får den oplevelse og bliver vant til at læse. Det giver noget mere fokus på læselyst, siger Lasse Wilsdahl.

Og i Kernehuset har det lille bibliotek straks vakt børnenes interesse og udløst mange spørgsmål. Efter de mest presserende er besvaret, fortsætter indvielsen med en optræden af Anette Jahn fra Måle Fortælleteater.

Ærø Folkebibliotek har udvalgt 60 bøger til hver kængurubibliotek, som senere bliver udskiftet, så der løbende kommer ny børnelitteratur til. Foto: Cecilie Tolversen
Børnehaven Kernehuset tog varmt imod den lille kænguru. Foto: Cecilie Tolversen
Der var hængt flag op til ære for kænguruen, der er leveret af Kulturregion Fyn, mens bøgerne kommer fra Ærø Folkebibliotek. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Annonce