Annonce
Sydfyn

Kæmpestort billedgalleri: Sebastian løb fra de andre - sådan kommer du i form

Folk i alle aldre deltog i Svendborg-løbet. Nogle løb om kap. Andre løb for hyggens skyld. Der var også nogle, der gik sammen og fik sig en god snak i det gode vejr. Foto: Katrine Becher Damkjær
Cirka 2000 mennesker var trukket i løbetøjet og deltog i Svendborg-løbet. På distancen 10 kilometer var Sebastian Larsson suveræn. Det gælder om at komme afsted og helst sammen med andre, lyder nogle af hans gode råd til at komme i form.
Annonce

Svendborg: Målområdet til Svendborg-løbet var fyldt med heppende tilskuere. De kiggede alle i samme retning og var nysgerrige på, hvem af løberne der ville komme først i syne.

Den første silhuet, der kunne anes i det fjerne på distancen 10 kilometer, var Sebastian Larsson. Han løb ubekymret over målstregen uden at kigge sig tilbage en eneste gang. Det havde også været unødvendigt. Hans konkurrenter var nemlig ikke at se nogen steder.

Efter den 47-årige havde vundet Svendborg-løbet, som han også gjorde for cirka 25 år siden, hilste han på venner og bekendte. Der var ikke noget med at falde om på græsset af udmattelse. Han havde knap nok sved på panden.

Det er heller ikke helt fremmed for Sebastian Larsson at løbe. Han begyndte som helt ung i den svendborgensiske løbeklub SG Atletik og har løbet lige siden.

- Det bliver til en seks-syv gange om ugen. Min træner fra da jeg løb i SG Atletik Jørn-Iver Beck har inspireret mig meget. Han lærte mig blandt andet, at atletik er for livet. Man skal ikke tænke på at opnå resultater på kort sigt, men i stedet tænke langsigtet, forklarer Sebastian Larsson.

Her er vinderne

2,5 kilometer herre: Bertram Damgaard-Nielsen 11:34

2,5 kilometer dame: Karoline Birk Hansen 11:44

5 kilometer herre: Andreas Olsen 17:35

5 kilometer dame: Louise Damgaard-Nielsen 20:56

10 kilometer herre: Sebastian Larsson 35:37

10 kilometer dame: Pernille Tarno Andersen 45:21

Annonce

Løb sammen

Selvom Sebastian Larsson kan løbe hurtigt, er farten ikke vigtig for ham. Det sociale i at løbe sammen med andre betyder mere end at sætte tidsrekorder. Derfor løber han til hverdag sammen med både nybegyndere og garvede løbere.

- Da jeg flyttede til Årslev, manglede jeg nogen at løbe sammen med. Derfor oprettede jeg en løbeklub. Efterhånden er vi blevet en del, der flere gange om ugen løber sammen med start fra min garage. Vi løber eksempelvis en tur pinsedag klokken fire og holder pause på en bakketop og ser solen stå op. Det sociale er i højsædet.

- Og det er mit bedste råd til folk, der gerne vil begynde at løbe. Find nogle at gøre det sammen med. Så føles det ikke som en sur pligt. Det er heller ikke vigtigt, om man løber hurtigt. Bare man kommer afsted, fortæller Sebastian Larsson.

Annonce

Undgå skader

Bliver man forpustet og en smule skræmt af bare at tænke på at løbe en tur, har Sebastian Larsson opskriften på, hvordan man kommer godt i gang.

- Er man ikke vant til at løbe, kan en fin begyndelse være at gå en tur. Det kan man så kombinere med nogle styrketræningøvelser for benene. Derfra kan man begynde at skiftevis gå og løbe. Der er ingen grund til at lægge for hårdt ud til at begynde med, pointerer han.

Selv har han haft stor glæde af løbe. Det samme har hans far, som han stadig løber sammen med, ligesom han gjorde, da han var helt ung.

Det gode råd om at atletik er for livet, har hans far også fulgt. Til Svendborg-løbet tilbagelagde han distancen på fem kilometer i en fornuftig tid.

Der blev også løbet 2,5 kilometer, hvor børnene konkurrerede med hinanden. Distancen kostede både sved og tårer fra de unge motionister.

Sebastian Larsson var fuld af overskud og smil da han krydsede målstregen som den første på distancen 10 kilometer. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce