Annonce
Odense

Kæmperegning til MC-klubber: Er husleje på 400.000 kroner rimelig?

Fraugde MC tjener penge på at lave træf og holde klubaftner. Men det har været småt med indtjeningen det seneste corona-år. Derfor rammer huslejen på 90.000 kroner årligt hårdt. Foto: Michael Bager
Som et led i de årlige effektiviseringer på 0,5 procent skal Odense Kommunes ti MC-klubber fra i år betale sammenlagt 400.000 kroner i årlig leje af deres klubuse, som de hidtil har fået stillet gratis til rådighed. Men er det rimeligt, når de selv står for drift og vedligehold af deres klubhuse, spørger vi fire politikere fra By- og Kulturudvalget.
Annonce

Odenser: Kommunes motorcykelklubber er blevet varslet, at de fra 1. juli skal betale husleje i de klublokaler, som medlemmerne selv har istandsat og vedligeholdt, siden de overtog dem for mange år siden. Fire politikere, der stemte for spareforslaget i sin tid, forholder sig til klubbernes kritik.

1. Søren Freiesleben, EL

Søren Freiesleben (Ø). Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Jeg kan godt forstå, at det virker voldsomt pludselig at skulle betale så mange penge i husleje, og jeg synes, det er ærgerligt, hvis nogle klubber må lukke. Det er et stort beløb per klub og per medlem, kan jeg godt regne ud.

- Som parti er vi imod effektiviseringsstrategien, men som udvalg er vi nødt til at nikke til nogle af de spareforslag, som forvaltningen kommer med, for ellers skal vi pege på nogle andre. Det er altid svært, når man sidder med budgettet for en i forvejen presset forvaltning, der har skullet spare på mange ting i flere år i træk.

- Det lykkes os at få nogle ting ud af spareforslaget, men desværre ikke det med motorcykelklubberne.

2 Maria Brumvig, S

Maria Brumvig. Arkivfoto: Vibeke Volder

- Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at jeg sagtens kan forstå, at MC-klubberne synes, det er træls at blive pålagt husleje, når de har været vant til en anden ordning. Jeg håber, at klubberne finder økonomien til at fortsætte deres aktiviteter, hvad enten det kan lade sig gøre i de nuværende klubhuse eller andre steder.

- Det er super engagerede folk, som bruger meget tid på frivilligt arbejde i deres klubber, ligesom vi ser i andre foreninger på hele det folkeoplysende område. Det er aldrig sjovt at skulle træffe beslutninger, som man ved vil gøre livet sværere for de berørte, heller ikke når der er tale om klubber eller foreninger. Jeg vil derfor være åben overfor at se på, om vi kan hjælpe MC klubberne på en eller anden måde, hvis det skulle blive aktuelt. Hvordan ved jeg ikke, men mon ikke de selv har et par forslag.

3 Christoffer Lilleholt, by- og kulturådmand, V

Christoffer Lilleholt (V), rådmand for By- og Kulturforvaltningen. Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Jeg har stor interesse og sympati for det frivillige foreningsliv. Især til de folkeoplysende foreninger findes der mange forskellige måder, vi som kommune støtter foreninger på. På baggrund af, at Fyens Stiftstidende tager sagen op, vil jeg tage en fælles drøftelse af denne sag med de andre politiske partier på næste udvalgsmøde.

4 Kristian Guldfeldt, K

Kristian Guldfeldt (K). Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Jeg kan godt forstå, at huslejeniveauet kan virke lidt voldsomt. Når det er sagt, så synes jeg også, at det er ret og rimeligt, at man ikke bare får lokaler stillet gratis til rådighed af kommunen.

- Jeg går ud fra, at medlemmerne af motorcykelklubberne er voksne mennesker, og når man har råd til at køre motorcykel, er man nok også et godt sted i livet. Men det lyder dog til, at der kan være nogle detaljer, der giver anledning til, at vi lige skal kigge på det her igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce