Annonce
Odense

Kæmper for kulturhistorien: Professor indstiller byforening til Bland dig Prisen

Sharon Fisher er i dag formand for Byforeningen for Odense og har blandt andet kæmpet for at bevare Siloøen på Odense Havn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Professor Jane Clemensen har indstillet Byforeningen for Odense til Bland dig Prisen 2019. Hun roser foreningens frivillige arbejde på en række områder.

På falderebet er Byforeningen for Odense kommet med i feltet til Bland dig Prisen 2019, som Fyens Stiftstidende uddeler i forbindelse med Det Fynske Folkemøde i mediehuset i Odense lørdag den 7. september.

Indstilleren er professor Jane Clemensen, der blandt andet er ekspert i brugerinddragelse i sundhedsvæsenet. Hun mener, at byforeningen skal have prisen for dens arbejde for at bevare Odenses fysiske kulturarv.

”Byforeningen Odense har med stor ihærdighed og succes blandet sig i den offentlige debat vedrørende Odenses kulturarv, sjæl og fysiske udtryk. Igennem de seneste år har foreningen i særdeleshed markeret sig såvel lokalt, regionalt og nationalt – med stor succes”, skriver Jane Clemensen i indstillingen.

Annonce

Bland dig Prisen 2019

Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Bland dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland dig Prisen på Facebook.

Foreløbig redning af Siloøen

Byforeningen for Odense blev stiftet helt tilbage i 1976 som en reaktion på nedrivningen af en række bygninger. Foreningen har et erklæret formål om at øge interessen for Odense bys fortid, nutid og fremtid og fremme bevaringen og udviklingen af kulturhistorien.

Det arbejde er i de seneste år kommet konkret til udtryk i kampen for at bevare Siloøen på Odense Havn, men også i form af arbejdet for en arkitektskole i Odense og i forbindelse med uddelingen af Odinprisen til særligt forskønnende byggerier eller renoveringer.

I sin indstilling slår Jane Clemensen særligt ned på arbejdet for at forhindre nedrivningen af Siloøen, der foreløbigt er blevet sat i bero, efter at byforeningen fik medhold i en klage til Planklagenævnet, der slog fast, at en eventuel nedrivning ville kræve en ny lokalplan.

”Dette er for mig det allervigtigste arbejde, som Byforeningen for Odense har påvirket, og jeg er af stor beundring for, hvordan foreningens bestyrelse, især Sharon Fisher og Andreas Isager, har kunnet argumentere for denne bevaring og været medvirkende til at danne en folkestemning for bevarelse”, skriver Jane Clemensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce