Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kæmpeprojekt: Faaborg Sygehus skal omdannes til boliger

Projekter lægger op til at lade hovedbygningen bestå, men de knopskudte bygninger ikke har nogen værdi for boligprojektet, og foreslås nedrevet. Illustration: Creo Akitekter.

Fyns Almennyttige Boligselskab FAB, er klar til at sætte 78 millioner i 40-45 lejeboliger, politikerne har sagt ja

Annonce

Faaborg: En stor ombygning og delvis nedrivning af Faaborg Sygehus er på vej. Statens Ejendomsselskab Freja, der ejer sygehuset, er klar til at sælge, FAB (Fyns Almennyttige Boligselskab) har en skitseplan til godt 78 millioner, og vil bygge 40-45 udlejningsboliger, og politikerne givet en principgodkendelse.

Nu venter et større detailplanlægningsarbejde, herunder udarbejdelsen af en lokalplan, så borgerne kan lufte eventuelle betænkeligheder, men lige nu tyder alt på, at første spadestik kan tages i løbet af 2020, og de første beboere, kan flytte ind i deres nye hjem i 2021.

Sådan ser masterplanen ud. Der er tale om en meget foreløbig skitse, og alting er egentligt i spil endnu. Illustration: Creo Arkitekter.

40-45 boliger

Fyns Almennyttige Boligselskab vil bygge 40-45 boliger med et samlet areal på cirka 4.000 kvadratmeter.Boligerne tænkes indrettet i varierende størrelser, to-, tre-, og fireværelseslejligheder på 80 til 115 kvadratmeter.

Der tænkes etableret et seniorbofællesskab på 15-20 lejligheder.

Huslejen beregnes som udgangspunkt til 822 kr. pr. kvadratmeter om året.

Hele projektet har et budget på godt 78 mio. kr.

Kommunalbestyrelsen har sagt god for projektet ved at skyde 7,8 mio. kr. i landsbyggefonden.

Går alt planmæssigt er det første spadestik i løbet af 2020, og de første beboere kan flytte ind i 2021.

Sådan ser masterplanen ud. Der er tale om en meget foreløbig skitse, og alting er egentligt i spil endnu. Illustration: Creo Arkitekter.
Sygehuset skal indrettes til boliger, men FABs projekt lægger ikke op til at bruge hele hovedbygningen. Hvad der skal være i den del, FAB ikke sætter sig på, er der ikke taget stilling til. Illustration Creo Arktitekter.
Annonce

Singler, familier og seniorer

FAB har sammen med Freja Ejendomme, Creo Arktiekter og Rendbæk Consulting lavet en såkaldt masterplan for projektet, en slags skitse. Her fremgår blandt andet:

"Området egner sig perfekt til nyt boligområde både i forhold til inddragelsen af de omkringliggende boliger, havnen og de grønne områder. Yderligere er trafiklogistikken optimal, da området ikke vil blive belastet med gennemgående trafik grundet de mange indkørselsmuligheder. Visionen er at skabe et mangfoldigt boligområde i trygge og sociale omgivelser. Stedet skal tilgodese flere stadier af livet både gennem boligen, området og aktiviteterne.

Vi skal samle de forskellige interesser og skabe et sted, der udvikler sig i takt med beboernes behov og ønsker. Det nye boligområde vil være præget af en stor diversitet, som medvirker til en øget social gevinst. Det nye boligområde vil indeholde både familieboliger, singleboliger/mindre boliger og seniorbofællesskab."

Området kan eventuelt bebygges med rækkehuse i to plan. Projektet lægges op til, at de skal bygges boliger mellem 40-45 boliger på mellem 80 og 115 kvadratmeter. Illustrution: Creo Arkitekter.

FAB er allerede i Faaborg

FAB, Fyns Almenyttige Boligforening har over 20.000 lejere i 9.00 boliger på hele Fyn.Selskabet har i forvejen 80 boliger i Faaborg fordelt på tre adresser.

Det er også FAB, der er i gang med at bygger 46 boliger på Støberigrunden i Ringe, et projekt til 100 millioner kr. FAB er også i gang med at bygge 14 boliger i Ferritslev, og i Odense er selskabet både i gang med renoveringer og nybyggeri af boliger for et milliardbeløb.

Området kan eventuelt bebygges med rækkehuse i to plan. Projektet lægges op til, at de skal bygges boliger mellem 40-45 boliger på mellem 80 og 115 kvadratmeter. Illustrution: Creo Arkitekter.
Annonce

Delvist i hovedbygning

Projektchef fra FAB, Henrik Max Rasmussen, forklarer uddybende, at projektmagerne tager udgangspunkt i at skabe 40-45 boliger fordelt over 4.000 kvadratmeter.

- Det er det potentiale for almennytte boliger, vi vurderer, området har, siger han.

Det er endnu ikke besluttet, om de ny boliger skal indrettes helt eller delvist i den eksisterende hovedbygning eller på arealerne ved siden af hovebygningen, men ifølge Henrik Max Rasmussen virker en kombination som en sandsynligt udfald. Et meget muligt scenarie, som de foreløbige skitser tager udgangpunkt i er, at hovedbygingen får lov at bestå, mens resten af bygningsmassen rages ned for at give plads til nybyggede boliger og grønne områder.

4500 kvadratmeter hovedbygning. I skitsen her lægges op til legligheder med altaner og terrasser, et fælleshus og en café i sygehusets hovedbygning. Illustration: Creo Arkitekter.
4500 kvadratmeter hovedbygning. I skitsen her lægges op til legligheder med altaner og terrasser, et fælleshus og en café i sygehusets hovedbygning. Illustration: Creo Arkitekter.
Annonce

Handel ikke endeligt på plads

Under alle omstændigheder vil FABs projekt kun lægge beslag på cirka halvdelen af området. Hvad der skal ske med resten, er der ikke taget stilling til.

- Vi ser gerne en diversitet i boligtyper, det kunne være parcelhuse, ejerlejligheder eller andre udlejningsboliger, og er i det hele taget meget åbne overfor muligheder, siger Henrik Max Rasmussen.

Klaus Thiberg, projektleder for Freja Ejendomme, siger, det er for tidligt at konkludere noget om mulighederne for resten af området:

- Vi er glad for samarbejdet med FAB og for tilsagnet fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Nu skal vi i gang med at lægge en større kabale, siger han.

I den kabale, skal der blandt andet forhandles et pris med FAB, købsaftalen er altså ikke på plads.

- Jeg ser det som meget lidt sandsynligt, at vi ikke bliver enige, siger Klaus Thiberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce