Annonce
Erhverv

Kæmpeordre på fynske robotter: Skal bekæmpe coronavirus i Kina

Her underskrives ordren på desinfektionsrobotter til Kina, den største nogensinde for UVD Robots. Fra venstre adm. direktør i UVD, Per Juul Nielsen, Su Yan, adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, der er køberen, og UVD's bestyrelsesformand, Claus Risager, der også er direktør i moderselskabet Blue Ocean Robotics. Foto: UVD Robots
Odense-virksomheden UVD robots, en del af Blue Ocean Robotics, har fået sin største ordre nogensinde på desinfeketionsrobotter, der skal bruges på kinesiske sygehuse for at komme coronavirus til livs.

Fyn: Den fynske desinfektionsrobot, der er udviklet af og fremstilles hos UVD Robots i Odense, skal nu bruges aktivt i kampen mod coronavirus - eller covid-19, som virussen nu officielt kaldes. Onsdag faldt en stor ordre på et tocifret millionbeløb på plads, og allerede i denne uge er de første robotter sendt af sted. Flere følger efter i de kommende uger.

- Det er vore største ordre nogensinde, og det betyder, at vi er i fuld gang med at skalere produktionen op, fortæller adm. direktør Per Juul Nielsen i UVD Robots.

Han vil ikke sætte et nøjagtigt beløb på ordrens værdi ud over, at der er tale om et tocifret millionbeløb, altså over 10 millioner kroner.

- Det har været et hurtigt forløb over tre-fire uger, og især de seneste par uger er det gået stærkt. Onsdag formiddag kunne vi underskrive de endelige papirer, uddyber Per Juul Nielsen.

Den selvkørende robot kan med ultraviolet lys ubemandet desinficere og dræbe virus og bakterier. Dermed kan robotten bidrage til at begrænse spredningen af coronavirus uden at udsætte hospitalspersonalet for smittefare.

Køberen er Sunay Healthcare Supply, der i forvejen leverer velfærdsteknologi og medicoudstsyr til det kinesiske marked.

- Med denne aftale glæder vi os over, at vi via vores samarbejdspartnere i Kina kan sikre, at desinfektionsrobotter hjælper professionelle og patienter i samtlige provinser i Kina. Mere end 2000 kinesiske hospitaler har nu mulighed for at sikre sig effektiv desinfektion, siger adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, Su Yan.

Hun var i Odense onsdag for at skrive aftalen under hos UVD Robots, der har både udvikling og produktion i de lokaler på Niels Bohrs Alle 185, der tidligere husede KMD.

UVD Robots

UVD Robots er er porteføljeselskab under Blue Ocean Robotics, der udvikler og producerer en bred vifte af servierobotter efter princippet om, at hver robot er udskilt i sit eget selskab. Således er desinfektionsrobotten, der nu er solgt i stort antal til Kina, udskilt i selskabet i UVD Robots ApS.

Udviklingen af desinfektionsrobotten begyndte i 2014, hvor en gruppe danske hospitaler efterspurgte en langt mere effektiv måde, hvorpå man kunne nedbringe infektionsraterne på hospitalerne.

UVD Robots er grundlagt i Odense efter et vellykket udviklingsprojekt mellem OUH og Blue Ocean Robotics, som skabte den unikke robot, der desinficerer ved hjælp af ultraviolet lys.

Robotten er ubemandet og selvkørende.

Den er aktiv i over 40 lande i Europa, USA og Asien. I Danmark kører der UVD-robotter på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa i akutmodtagelsen, og på OUH desinficerer UVD-robotterne luften og overfladerne på Hæmatologisk Afdeling.

Ejeren af selskabet UVD Robots ApS, Blue Ocean Robotics, er et af verdens første af sin slags, en form for "Robot Venture Factory".

Blue Ocean har blandt andet vundet en af branchens største internationale priser, IERA Award'en, der også kaldes branchens "Oscar."

Har ledt i hele verden

Den kinesiske virksomhed har set sig godt om, inden valget faldt på UVD-robotten.

- Vi har screenet verdensmarkedet for de bedste teknologier til at bekæmpe coronavirussen, og vi finder, at den danske UVD-robot er de andre teknologier overlegen. Vi er glade for på meget kort tid at have indgået en forhandleraftale om enerettigheder til at levere UVD-robotterne i Kina. Begge parter har arbejdet intenst på at få igangsat leverancer af robotter til kinesiske hospitaler, fortsætter adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, Su Yan.

Også hos UVD er der glæde og tilfredshed med aftalen. Adm. direktør Per Juul Nielsen siger.

- Vi er glade for via vores teknologi at kunne hjælpe med til at bekæmpe spredningen af virus i Kina. Vores innovative teknologi kommer virkelig til sin ret i en alvorlig situation som denne, hvor verdenssundheden er truet.

UVD-robotten er på markedet i over 40 lande i både Europa, USA og Asien. I Danmark kører robotter rundt på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa i hospitalets akutmodtagelse. På OUH desinficerer UVD-robotterne luften og overfladerne på Hæmatologisk afdeling.

- Det er en afdeling med patienter med meget dårligt immunforsvar, derfor er det vigtigt at fjerne risikoen for virus og bakterier, og det gør vores robotter fuldstændigt, forklarer Per Juul Nielsen.

Sådan ser desinfektionsrobotten, der nu sættes ind mod coronavirus i Kina, ud. Foto: UVD Robots
De skal i gang med at producere mange flere robotter hos UVD Robots efter den store ordre til Kina. Foto: UVD Robots
Glade sælgere - og køberen i midten. Fra venstre adm. direktør i UVD, Per Juul Nielsen, Su Yan, adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, der er køberen, og UVD's bestyrelsesformand, Claus Risager, der også er direktør i moderselskabet Blue Ocean Robotics. Foto: UVD Robots
Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Nyborg For abonnenter

Nye skraldespande gør det umuligt for blinde at sortere: - Hvis jeg ikke havde min kone, ville alt ryge i den samme spand

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Kultur

På Dagmarsminde får demente beboere kram, kærlighed og kage i stedet for medicin

Erhverv

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Erhverv

Stop for nye møbler: Værsgo at sætte dig i en brugt stol

Annonce