Annonce
forside

Kæmpekøer på Siø: Sensorer ved trafikregulering defekte

De nye signaler på Langelandsbroen giver problemer. Arkivfoto.

Trafikreguleringsudstyr på Langelandsbroen defekt - udbedres formentlig tirsdag

Siø: De seneste dage har man kunnet opleve store bilkøer hen over Siø mod Langeland om eftermiddagen, når der i myldretiden er mest trafik i denne retning. Det skyldes nogle defekte sensorer i trafikreguleringen, så man har måttet regulere på en anden måde end ellers.

Man kan under renoveringen af Langelandsbroen kun køre i én retning ad gangen oppe på toppen. Sensorerne er placeret, så de tager højde for mængden af trafik, og man kan lade det grønne lys vare længere i den mest belastede retning.

Men i de seneste dage har man måttet lave en fast omløbstid, som siger 36 sekunder ad gangen i hver retning uanset trafikmængderne, oplyser fagprojektleder Kirsten Riis fra Vejdirektoratet.

Hvis alt går vel, kommer der nye sensorer i løbet af tirsdagen, og når disse er monteret, skulle man igen kunne lave omløbstid, som tager højde for, i hvilken retning der er mest pres på, påpeger hun.

Renoveringen af Langelandsbroen er beregnet til at tage cirka halvandet år. Man skulle efter planen blive færdig til november 2019.

Annonce
Langelandsbroen bliver renoveret, og trafikken reguleres frem til november næste år. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce