Annonce
Odense

Kæmpe trold er flyttet ind i skov i Odense

Set oppefra med drone syner den kæmpestore trold (der er delvist skjult under en parasol) ikke meget i skoven. Men kan man finde stien, finder man også frem til trolden og dens hus. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Odensekunstneren Thomas Dambo har bygget et trolddomsunivers, der skal lokke nysgerrige til. Byens første trætrold er dog ikke let at finde, men det er meningen.

Odense: Der ligger en stor hemmelighed gemt mellem Baagø Haveforening og Fynsværket. For at finde hemmeligheden skal du først ind i skoven, som kun det opmærksomme øje ser. Og passer du ikke på, får du en gren i hovedet, når du træder ind. Men når dine ben nysgerrigt har passeret den lille bro, der er bygget af træplader, når du ind til hemmeligheden. Et troldeunivers med en historie.

- Jeg var her i skoven, da jeg var en 12-13 år gammel. Her cyklede min kammerat og jeg ud og skulle på overlevelsestur. Vi byggede en hule og boede her en weekend. Derfor syntes jeg, det var sjovt at bygge en trold, der bygger en hule i den samme skov, fortæller kunstneren Thomas Dambo.

Trolden på Stige Ø blev indviet fredag den 4. august. Her blev den bygget færdig, selvom arbejdet langt fra var slut. Trolden er siden selv gået i gang med at bygge en hule. Foto: Aida Jahic

Planen er - ingen plan

Det er ham, hans medarbejdere og et hold af frivillige, der har haft hænderne fulde siden klokken otte i mandags for at bygge trolden og hulen færdig. Men nu har de slået deres sidste søm i. Og selvom byggeriet ikke har været planlagt fra punkt til prikke, er det gået godt.

- Det er gået lige efter planen, fordi der ikke er nogen plan. Så det er meget hyggeligt. Det var for eksempel ikke planlagt, at jeg ville bygge broen herhen. Den byggede vi i onsdags, fordi vi fik materialer til det, og fordi der var tid og frivillige nok.

Antallet af frivillige, der har været involveret i projektet, har dog været svingende.

- Lige i starten var det lidt svært, men i onsdags og torsdags kom der fint med frivillige, så vi har fået indhentet alting, fortæller han.

Det er broen her, som fører ind til trolden. Thomas Dambo fik først idéen til at bygge en bro midt i projektet. Foto: Aida Jahic


Jeg laver de her projekter, fordi der er så meget affald alle steder. Det er altid let at få materialer. Men det koster tid at få materialerne. Ikke penge.

Thomas Dambo


Materialerne får Thomas også gratis til projektet. Dem henter han og hans hold fra containere i Odense.

- Jeg laver de her projekter, fordi der er så meget affald alle steder. Det er altid let at få materialer. Men det koster tid at få materialerne. Ikke penge. Det er let at lokalisere materialet, men det tager tid og energi at hente og rense dem.

Annonce

En skattejagt

Er du interesseret i at vide præcist, hvor den store trold gemmer sig, må du på skattejagt. Det er nemlig idéen bag trolden.

Først skal du klikke dig ind på "trollmap.com". På kortet kan du se alle de trolde, Thomas Dambo har lavet rundt omkring i verden. Når du så klikker dig ind på trolden i Odense, viser kortet dig nogle krydser, som du skal ud til.

- Jeg har fået en masse gode oplevelser af at gå på opdagelse rundt omkring i min hulebyggerkarriere og min graffitikarriere. Derfor synes jeg, det er sjovt at gemme min kunst, så folk kommer lidt mere på opdagelse, fortæller Thomas Dambo.

- For mig handler det ikke bare om, at folk skal komme og se skulpturen. Det handler lige så meget om, at folk skal komme ud på en rejse og ud i naturen.

Og spørger du Thomas Dambo, hvor lang tid sådan en trold kan holde, er svaret simpelt.

- Den kan holde i så lang tid, man holder af den.

Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Odense For abonnenter

- Skal jeg stikke dit øje ud? Fire mænd tiltalt for at bortføre, tæve og true offer for gæld

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce