Annonce
Nyborg

Kæmpe succes: Kanosejlads har tiltrukket turister fra nær og fjern

Vild natur midt i byen. I juli var det muligt at sejle kano på Nyborgs voldgrave - og endda med sjove historier i ørerne. Foto: Mogens Rasmussen.
Kanoturene i voldgravene omkring Nyborg har været en stor succes, hvis man spørger lederen af Bastionen, Tue Fabricius.
Annonce

Nyborg: I løbet af juli måned har intet mindre end 3000 mennesker iført sig en orange redningsvest, taget en pagaj i hånden og sat sig til rette i en af de mange kanoer, der hver dag blev sendt ud på en tur i voldgravene fra Bastionen.

Og det er et tal, der vækker stor begejstring hos lederen af Bastionen, Tue Fabricius.

- Da vi satte det hele i gang, to uger før vi startede, havde vi et succeskriterie, der hed sig, at det ville være en succes, hvis vi i løbet af sommeren fik 500 mennesker igennem, så man kan vist roligt sige, at det har været en succes, siger han og fortsætter:

- Folk har taget rigtigt godt imod det, og der er i løbet af måneden blev tilføjet ekstra dage, og sat ekstra kanoer i vandet, så folk ikke skulle vente mere end højst nødvendigt.


Vi er lykkedes med at lave en form for seværdighed, som folk gerne ville køre efter, så det er dejligt.

Tue Fabricius, leder af Bastionen


Ud af de 3000 kanosejlere har også turister lagt vejen forbi Nyborg. Lidt over halvdelen af de besøgende er kommet fra andre kommuner end Nyborg, fortæller lederen glædeligt.

- Vi er lykkedes med at lave en form for seværdighed, som folk gerne ville køre efter, så det er dejligt.

Ifølge Tue Fabricius er der heller ingen tvivl om, at man fra Bastionens side gerne gentager succesen til næste år, hvis den politiske proces tillader det.

- Der er masser af steder og historier langs voldgraven, som vi ikke har behandlet endnu. Og så kommer der ofte mange tyske turister i august, så det ville helt klart give god mening at gøre det igen næste år - og måske endda forlænge perioden for sejladsen.

Annonce

Slaraffenland kørte også efter planen

En anden aktivitet, der også trak mange gæster forbi Bastionen i løbet af sommeren, var Slaraffenland. Mens man sidste år havde omkring 2000 gæster, var det tal i år fordoblet.

Og selv om der har været mange mennesker igennem, er Tue Fabricius positivt overrasket over, hvor gode de besøgende har været til at tage hensyn til corona-restriktionerne.

- Det er dejligt, at vi har lavet et arrangement, der kan tiltrække så mange forskellige typer af borgere. Og især børnene har klaret corona-reglerne rigtig godt - været gode til at vaske hænder, holde afstand og stå i kø, så det er vi rigtig glade for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce