Annonce
Nordfyn

Kæmpe succes i Søndersø: Vi gentager ungefestivalen næste år

Omkring 300 lagde vejen forbi UngeFestival i Søndersø lørdag eftermiddag og aften. Foto: Sarah Bak Jørgensen
Nordfyns første UngeFestival løb af stablen i weekenden, og selvom der ikke blev solgt alkohol på pladsen, var der alligevel fyldt med feststemte unge på dagen, hvor omkring 300 lagde vejen forbi.

Søndersø: I lørdags løb den første nordfynske UngeFestival af stablen. Endagsfestivalen er på et halvt år blevet arrangeret af Nordfyns Ungeråd og fandt sted på Søndersøs cirkusplads. Sarah Bak Jørgensen er formand for Nordfyns Ungeråd, og hun er begejstret for, hvordan festivalen forløb.

- Det er gået over al forventning. Vi forventede et sted mellem 100 og 150 mennesker, men sammenlagt lagde 300 vejen forbi UngeFestival. Folk festede og hyggede sig og nød den gode musik. Især Holmen Hustlers var en succes blandt publikum.

På festivalpladsen blev der ikke solgt drikkevarer, men de unge måtte gerne selv medbringe drikkelse. Formålet med festivalen har fra Nordfyns Ungeråd været, at unge mennesker skal blive på Nordfyn, når de vil feste i stedet for at tage turen ind til Odense.

Annonce
Sagomel & Gryn. Foto: Sarah Bak Jørgensen

En gentagelse værd

Derfor er Sarah Bak Jørgensen ikke i tvivl om, at festivalen skal gentages.

- Der har været så stor opbakning fra frivillige, forældre og lokalområdet. Derfor har det været en fornøjelse at arrangere, og der har været en god stemning blandt os arrangører. Alt i alt har det været en kæmpe succes, og derfor fortsætter vi i 2020.

Sarah Bak Jørgensen vil nu evaluere på dagen, så de nordfynske unge kan få en endnu bedre festival til næste år. UngeFestival har fået økonomisk støtte i form af 40.000 kroner fra Nordfyns Kommunes Kulturfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce