Annonce
Nyborg

Det største skib på Lindholm: Nybygget kæmpe venter på job

Den 210 meter lange Leevsten er helt ny og ligger på Lindholm ved Nyborg og venter på at komme igang med at sejle med fragt. Foto: Mogens Rasmussen.
Fragtskibet Leevsten er et af de største skibe, der har været ved Lindholm Havn i Nyborg. Nybygningen ligger klar til eventyr på verdenshavene.
Annonce

Lindholm: Fragtskibet Leevsten er til at få øje på, når den ligger derude ved kajen på Lindholm et stykke uden for Nyborg. Kridhvid og 210 meter lang.

- Det er et af de største skibe, vi har haft inde ved Lindholm - måske det største, siger havnemester Thomas Skjoldan.

Han fortæller, at der er tale om et splinternyt fartøj, der er bygget i Flensburg og blev søsat tidligere i år. Det har været på prøvesejladser omkring Bornholm, og det har sejlet lidt rundt i Gelting Bugt og ved Sønderborg.

Nu er det lagt op på Lindholm, og det ligger i det, søens folk kalder "varm oplægning".

Det vil sige, at der er besætning om bord, og alt er klar til at kaste trosserne med nærmest omgående virkning, når der tikker en opgave ind.

- Vi ved ikke, hvor længe de skal ligger her i havnen, men besætningen kommer nok til at holde både jul og nytår her i havnen, siger Thomas Skjoldan.

Leevsten er et såkaldt ro-ro skib - altså et fragtskib, hvor man kan køre trailergods ind direkte fra kajkanten via et såkaldt ro-ro leje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce