Annonce
Nordfyn

Kæmpe ros til Bogense for VM i cyklecross

DCU-formand Henrik Jess Jensen er begejstret for afviklingen af VM i Bogense. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Henrik Jess jensen, formand for Danmarks Cykle Unions formand, mener, at VM i cyklecross i Bogense vil blive husket i mange år på grund af de mange frivillige hjælpere og den stort set perfekte afvikling.

Bogense: Det hører til sjældenhederne, at der på dansk grund afvikles et verdensmesterskab under den internationale cykelunion (UCI).

Derfor var det også med stor spænding, at Danmarks Cykle Union (DCU) fulgte mig i, hvordan at Bogense slap fra at være vært for den store begivenhed. En spænding, der for DCU-formand Henrik Jess Jensen nu er afløst af glæde.

- Vi er meget taknemmelige for den glæde og begejstring, som cykelfans fra hele verden bragte til Danmark i weekenden, og vi må igen konstatere, at samarbejdet mellem UCI, Sport Event Denmark, Sport Event Fyn, Nordfyns Erhverv & Turisme og Danmarks Cykle Union har været et skoleeksempel på, hvad vi kan opnå i fællesskab, siger han.

Annonce

Bogense huskes

De flere end 500 frivillige var helt afgørende for gennemførelsen af VM, hvilket også lægger DCU-formanden meget på sinde at påskønne.

- De repræsenterede ikke kun Bogense på smukkeste vis. De understregede også, at Danmark er en både imødekommende og professionel værtsnation. Denne event vil stå prentet i vores hukommelse og cykelsportshjerter i mange, mange år. Kæmpe tak til de flere end 500 frivillige, der har gjort det muligt at løfte så stor en event. Og stort tillykke til de nye verdensmestre - forhåbentlig vil Bogense og Danmark også have en særlig plads hos dem altid, lyder det fra en begejstret DCU-formand.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce