Annonce
Middelfart

Kæmpe ros fra brandvæsenet: Medarbejdere greb pulverslukkere og forhindrede en katastrofe

Arkivfoto: Palle Herløv
Indsatsleder roser to medarbejdere på virksomheden Fiberline til skyerne. De reagerede lynhurtigt og forhindrede en omfattende brand på virksomheden, da der gik ild i en maskine.

Det kunne været grueligt galt, da der tirsdag først på aftenen gik ild i en maskine til at skære glasfiber med på virksomheden Fiberline på Barmstedt Allé i Middelfart.

Da maskinen, der står i et rum for sig selv, pludselig brød i brand, spredte ilden sig hurtigt op i udsugningssystemet, og derfra blev der sendt giftig røg ud i fabrikshallen.

Her reagerede to medarbejdere meget hurtigt og greb nogle pulverslukkere og gik ind i det rum, hvor maskinen står, og det lykkedes dem at holde branden nede, indtil brandvæsenet nåede frem.

På samme tidspunkt trådte Fiberlines evakueringsplan i kraft. På grund af den giftige røg, som branden udviklede, skulle alle medarbejdere, omkring 35 i alt, forlade deres arbejdspladser og forsamles i sikkerhed udenfor.

Annonce
Virksomheden Fiberline. Arkivfoto: Hans Østergaard

Ros til medarbejderne

Indsatsleder Hans Egon Bendorff fra Trekantbrand har meget store roser til de to medarbejdere, der fik holdt branden nede med pulverslukkere.

- Jeg vil gerne rose dem, for det fortjener de virkelig. Havde det ikke været for dem, kunne det være gået meget værre. Det lykkedes dem at holde branden i ave, indtil vi nåede frem og kunne gå i gang med slukningsarbejdet, fortæller Hans Egon Bendorff.

- De havde det begge to fint bagefter, men brændende glasfiber udvikler giftig røg, så de har fået besked på, at de skal søge læge, hvis de får det dårligt, tilføjer han.

- Men derudover var det også meget glædeligt, at evakueringen af medarbejderne gik fuldstændig, som den skulle, så de allesammen hurtigt kom ud og nåede frem til opsamlingsstedet. Evakueringsplanen virkede, fastslår Hans Egon Bendorff.

Fiberline vil været kendt af mange bilister på den vestfynske del af motorvejen. Fabriksbygningerne har et meget karakteristisk skråt design, som tydeligt kan ses, når man kører forbi.

Virksomheden producerer blandt andet konstruktions-profiler og beslag i glasfiber.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce