Annonce
Middelfart

Kæmpe ros fra brandvæsenet: Medarbejdere greb pulverslukkere og forhindrede en katastrofe

Arkivfoto: Palle Herløv
Indsatsleder roser to medarbejdere på virksomheden Fiberline til skyerne. De reagerede lynhurtigt og forhindrede en omfattende brand på virksomheden, da der gik ild i en maskine.

Det kunne været grueligt galt, da der tirsdag først på aftenen gik ild i en maskine til at skære glasfiber med på virksomheden Fiberline på Barmstedt Allé i Middelfart.

Da maskinen, der står i et rum for sig selv, pludselig brød i brand, spredte ilden sig hurtigt op i udsugningssystemet, og derfra blev der sendt giftig røg ud i fabrikshallen.

Her reagerede to medarbejdere meget hurtigt og greb nogle pulverslukkere og gik ind i det rum, hvor maskinen står, og det lykkedes dem at holde branden nede, indtil brandvæsenet nåede frem.

På samme tidspunkt trådte Fiberlines evakueringsplan i kraft. På grund af den giftige røg, som branden udviklede, skulle alle medarbejdere, omkring 35 i alt, forlade deres arbejdspladser og forsamles i sikkerhed udenfor.

Annonce
Virksomheden Fiberline. Arkivfoto: Hans Østergaard

Ros til medarbejderne

Indsatsleder Hans Egon Bendorff fra Trekantbrand har meget store roser til de to medarbejdere, der fik holdt branden nede med pulverslukkere.

- Jeg vil gerne rose dem, for det fortjener de virkelig. Havde det ikke været for dem, kunne det være gået meget værre. Det lykkedes dem at holde branden i ave, indtil vi nåede frem og kunne gå i gang med slukningsarbejdet, fortæller Hans Egon Bendorff.

- De havde det begge to fint bagefter, men brændende glasfiber udvikler giftig røg, så de har fået besked på, at de skal søge læge, hvis de får det dårligt, tilføjer han.

- Men derudover var det også meget glædeligt, at evakueringen af medarbejderne gik fuldstændig, som den skulle, så de allesammen hurtigt kom ud og nåede frem til opsamlingsstedet. Evakueringsplanen virkede, fastslår Hans Egon Bendorff.

Fiberline vil været kendt af mange bilister på den vestfynske del af motorvejen. Fabriksbygningerne har et meget karakteristisk skråt design, som tydeligt kan ses, når man kører forbi.

Virksomheden producerer blandt andet konstruktions-profiler og beslag i glasfiber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce