Annonce
Middelfart

Kæmpe ros fra brandvæsenet: Medarbejdere greb pulverslukkere og forhindrede en katastrofe

Arkivfoto: Palle Herløv
Indsatsleder roser to medarbejdere på virksomheden Fiberline til skyerne. De reagerede lynhurtigt og forhindrede en omfattende brand på virksomheden, da der gik ild i en maskine.
Annonce

Det kunne været grueligt galt, da der tirsdag først på aftenen gik ild i en maskine til at skære glasfiber med på virksomheden Fiberline på Barmstedt Allé i Middelfart.

Da maskinen, der står i et rum for sig selv, pludselig brød i brand, spredte ilden sig hurtigt op i udsugningssystemet, og derfra blev der sendt giftig røg ud i fabrikshallen.

Her reagerede to medarbejdere meget hurtigt og greb nogle pulverslukkere og gik ind i det rum, hvor maskinen står, og det lykkedes dem at holde branden nede, indtil brandvæsenet nåede frem.

På samme tidspunkt trådte Fiberlines evakueringsplan i kraft. På grund af den giftige røg, som branden udviklede, skulle alle medarbejdere, omkring 35 i alt, forlade deres arbejdspladser og forsamles i sikkerhed udenfor.

Virksomheden Fiberline. Arkivfoto: Hans Østergaard
Annonce

Ros til medarbejderne

Indsatsleder Hans Egon Bendorff fra Trekantbrand har meget store roser til de to medarbejdere, der fik holdt branden nede med pulverslukkere.

- Jeg vil gerne rose dem, for det fortjener de virkelig. Havde det ikke været for dem, kunne det være gået meget værre. Det lykkedes dem at holde branden i ave, indtil vi nåede frem og kunne gå i gang med slukningsarbejdet, fortæller Hans Egon Bendorff.

- De havde det begge to fint bagefter, men brændende glasfiber udvikler giftig røg, så de har fået besked på, at de skal søge læge, hvis de får det dårligt, tilføjer han.

- Men derudover var det også meget glædeligt, at evakueringen af medarbejderne gik fuldstændig, som den skulle, så de allesammen hurtigt kom ud og nåede frem til opsamlingsstedet. Evakueringsplanen virkede, fastslår Hans Egon Bendorff.

Fiberline vil været kendt af mange bilister på den vestfynske del af motorvejen. Fabriksbygningerne har et meget karakteristisk skråt design, som tydeligt kan ses, når man kører forbi.

Virksomheden producerer blandt andet konstruktions-profiler og beslag i glasfiber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce