Annonce
Fyn

Kæmpe politiaktion: I alt otte personer er blevet varetægtsfængslet

Politi fra forskellige afdelinger i landet var fredag samlet på politigården i Odense efter en razzia mod flere adresser. Foto: Nils Svalebøg
Otte personer er nu blevet varetægtsfængslet frem til 11. oktober efter den store politiaktion på Fyn fredag, hvor der blandt andet blev fundet en del stoffer og våben.

Efter 10 personer nu har været i grundlovsforhør efter den store politiaktion på Fyn fredag, hvor der blandt andet blev fundet en del våben og stoffer, er resultatet blevet, at otte ud af de 10 er blevet varetægtsfængslet frem til 11. oktober, og to er blevet løsladt.

To personer var i grundlovsforhør fredag, og otte var i grundlovsforhør lørdag.

Der er rejst følgende sigtelser mod de i alt otte personer, der er blevet varetægtsfængslet.

To er sigtet for at være i besiddelse af et større våbenlager.

To andre er sigtet for at overdrage 20 kilo amfetamin.

Og fire er sigtet for at være i besiddelse af i alt 13 pistoler.

Endelig er to personer ud af de 10, der har været i grundlovsforhør, blevet løsladt, men de er stadig sigtet i sagen. De er sigtet for overdragelse af narkotika.

Alle de otte personer, der er varetægtsfængslet, nægter sig skyldig i alle de tunge sigtelser, der er imod dem, oplyser anklager Annika Jensen fra Københavns politi, mens den ene af de to, er er blevet løsladt har erkendt sig delvist skyldig.

Annonce
Politi fra forskellige afdelinger i landet var fredag samlet på politigården i Odense efter en razzia mod flere adresser. Foto: Nils Svalebøg

Kæmpe politiaktion

Den storstilede politiaktion på Fyn, der har ført til de mange varetægtsfængslinger, fandt sted fredag, hvor der blandt andet blev fundet mange våben og stoffer. Hen over natten til fredag og fredag morgen slog politi fra både Sjælland og Fyn til mod 18 forskellige adresser på Fyn, hovedsaglig i Odense-området.

Aktionen var kulminationen på en længerevarende efterforskning af distribution af våben, der efter politiets opfattelse blandt andet finder sted til de grupperinger, der er en del af den nuværende bandekonflikt i hovedstadsområdet. Bandekonflikten har ført til flere visitationszoner.

Artiklen er opdateret og korrigeret efter oplysninger om, at politiaktionen ikke kan sættes i forbindelse med navngivne grupper, sådan som det fremgik af den oprindelige version.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce