Annonce
Odense

Kæmpe politiaktion: Fire af de varetægtsfængslede har forbindelse til samme værtshus i Odense

Den store aktion i fredags blev udført af Københavns Politi i samarbejde med Fyns Politi. Otte personer er blevet varetægtsfængslet, og yderligere to er sigtet i sagen. Foto: Nils Svalebøg
Anklager bekræfter, at fire af de personer, der er blevet varetægtsfængslet efter den store politiaktion på Fyn i fredags, har forbindelse til Restaurant Østerport på Nyborgvej i Odense.

Fire af de otte personer, der er blevet varetægtsfængslet efter den store politiaktion på Fyn og især i Odense i fredags, har tilknytning til værtshuset Restaurant Østerport, der ligger på Nyborgvej i Odense.

Det bekræfter anklageren i sagen, Annika Jensen fra Københavns Politi.

- Tre af de personer, der er varetægtsfængslet i sagen, har tæt tilknytning til den her bodega. Den fjerde person har været på stedet, men har mindre tilknytning til det end de tre andre, oplyser hun.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvilken tilknytning de tre med tættest forbindelse til Restaurant Østerport har til værtshuset.

Otte personer er varetægtsfængslet efter aktionen, der blandt andet førte til et stort fund af våben og narkotika. Yderligere to personer er sigtet.

Annonce

Pistoler og mobiltelefoner

- Vi skal nu i gang med en række tekniske undersøgelser, blandt andet af de pistoler, vi har beslaglagt, og vi skal have undersøgt de fængslede personers mobiltelefoner. Derudover skal vi have fundet ud af, om personerne har forbindelse til hinanden i en eller anden form for netværk. Og så kan det jo også være, at efterforskningen fører til flere sigtelser og flere anholdelser, siger Annika Jensen.

I alt 14 personer blev anholdt i fredags. Her blev der ved 18 ransagninger på Fyn og især i Odense fundet 51 våben og en større mængde ammunition. 40 af våbnene blev fundet samlet på et lager.

Operationen blev ledet af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi. Lederen af SEØ, vicepolitiinspektør Torben Henriksen, oplyste bagefter, at operationen på Fyn i fredags var kulminationen på en lang efterforskning af distribution af våben, der "efter politiets klare opfattelse blandt andet sker til grupperinger i den nuværende konflikt i hovedstadsområdet", som det blev formuleret i et tweet fra Københavns Politi.

En formodning

Anklager Annika Jensen fortæller, at den formodede forbindelse til København ikke har været en del af den fremstilling, der har ført til de otte varetægtsfængslinger i retten i Odense fredag og lørdag.

- Særlig Efterforskning Øst hører under Københavns Politi, men SEØ beskæftiger sig med sager i hele landet, og det er også derfor, at jeg som anklager kommer fra Københavns Politi. Men det er klart, at det er en nærliggende at tænke, at der er en forbindelse til det, der foregår i hovedstadsområdet. Men det har ikke været en del af den fremstilling i retten, der har ført til varetægtsfængsling af de otte personer, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce