Annonce
Nyborg

Se billederne: Kæmpe tankskib på besøg i Nyborg Fjord

Jaeger Arrow skulle have hjælp fra både en stor slæbebåd og fra havnens mindre fartøjer for at komme til kaj ved Avernakke tirsdag aften. Her er trosserne kommet nogenlunde på plads. Foto: ADP.
Sjælden gæst på besøg hos tjærevirksomheden Koppers i Nyborg. Et af de største tankskibe nogensinde i Nyborg Fjord.
Annonce

Nyborg: Deltagerne i sejlforeningens tirsdags-kapsejlads gjorde store øjne, da en gigantisk klods af et skib tirsdag aften entrede Nyborg Fjord - hjulpet af en slæbebåd fra Svitzer.

Skibet blev lagt til kaj ved Avernakke-havnen, som normalt kun får besøg af mindre tankskibe. Der er tale om det canadiske skib Jaeger Arrow, der laster et flydende tjæreprodukt, inden den damper hjemad mod Canada onsdag aften.

Skibet er 171 meter langt, og da det ankom, stak det 7,8 meter - så der er lidt at give af, for Avernakke-havnen har ni meters vand at gøre godt med.

Kendere har måske undrer sig over skibets udseende: Det ligner overhovedet ikke et tankskib, og ganske rigtigt. Det er bygget til at transportere tømmer, og det er også hvad de tre søsterskibe gør. Men Jaeger Arrow er bygget om og fungerer altså som tankskib.

Avernakkehavnen anløbes fast flere gange om ugen af de mindre tankskibe, der i mere eller mindre fast rutefart transporterer råvarer til og tjæreprodukter fra Koppers anlæg i det sydlige Nyborg.

Avernakkehavnen drives sammen med Lindholmhavnen på den anden side af Nyborg Fjord af havneselskabet ADP A/S.

Tankskibet Jaeger Arrow forandrer et døgns tid Nyborgs skyline. Det lille blå tankskib foran kæmpen er den normale størrelse på skibene ved Avernakke kajen. Foto: Mogens Rasmussen.
En klods på 171 meter. Jaeger Arrow set fra Holckenhavner-dæmningen. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce