Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Budgetforliget for 2022 betyder blandt andet flere penge til ansættelse af nye medarbejdere i ældrepleje, men også nye penge til indsatsen mod vanvidskørsel, til et nyt støjværn og til en ny hal på Østerbro.
Der skal hurtigst muligt ansættes 200 nye medarbejdere i hjemmeplejen og på Odenses plejehjem. Det er resultatet af budgetforliget for 2022, som alle partier undtagen Enhedslisten står bag. Her kan du se, hvordan nattens forhandlinger faldt ud.

Odense: Ældrepleje i Odense får fra næste år et gedigent løft, efter at alle partier undtagen Enhedslisten natten til fredag har indgået et budgetforlig for 2022.

Fra 2022 afsættes der 20 millioner kroner til nye medarbejdere i hjemmeplejen. Der vil blive brugt 23 millioner kroner ekstra på bemandingen på plejehjemmene. Og syv millioner kroner vil gå til en ny klippekortsordning, hvor beboere på plejehjemmene kan få ekstra hjælp i en halv time om ugen eller vælge at spare tiden op til senere brug.

Forligspartierne er samtidigt klar til at bruge 50 millioner kroner på en trivselspakke, der skal øge arbejdsglæden og mindske sygefraværet i ældreplejen og som givetvis også vil medvirke til at gøre rekrutteringen af de mange nye medarbejdere nemmere.

Annonce

Der bliver dog ikke lagt skjul på, at rekrutteringen bliver en udfordring. Der bliver således i den forbindelse sat hele seks millioner kroner af til opgaven.

Samlet set udgør løftet af ældreplejen 93 millioner kroner i 2022 og i overslagsårene.

Resultatet af nattens forhandlinger om næste års budget blev fredag formiddag præsenteret på rådhuset i Odense. Foto: Erik Thomsen

Derudover bliver der også sat penge af til en tiltrængt modernisering af Lysningen, der er kommunens døgntilbud til borgere med et akut behov - eksempelvis hvis man lige er blevet udskrevet fra hospitalet. Konkret bliver der i 2022 og 2023 sat samlet seks millioner kroner af til en modernisering, der skal have et særligt fokus på det palliative afsnit.

50 millioner til klimaplan

Ældreplejen er dog langt fra det eneste fokusområde i budgettet for 2022.

Tidligere på ugen blev der indgået af en aftale om en klimaplan og det videre arbejde med den får i 2022 en økonomisk indsprøjtning på 50 millioner kroner.

10 millioner kroner skal bruges på en styrkelse af den kollektive trafik og fem millioner kroner skal gå til nye cykelstier.

Annonce

Udvidelse af skole

På børn- og ungeområdet er forligspartierne enige om at bruge 22,3 millioner kroner på en udvidelse af det specialiserede skoletilbud Enghaveskolen.

Derudover bliver der sat 4,6 millioner kroner af til et fagligt løft af folkeskolen i 2022, som vil stige til 12,6 millioner kroner i de følgende år.

Og endeligt er der afsat to millioner kroner i hvert af de næste tre år til et forsøg med to- og tre-lærer-ordninger.

Annonce

Vanvidskørsel og nyt støjværn

Handlingsplanen mod vanvidskørsel for også nye penge i form af en bevilling på 8,7 millioner kroner i 2022. Det vil konkret betyde, at man vil kunne sætte yderligere ind over for vanvidskørslen på de 18 strækninger, der tidligere er blevet udpeget som værende særligt udsatte for den hasarderede kørsel.

Beboerne på Thujavej kan glæde sig over, at kommunen nu også vil bygge et nyt støjværn, der skal etableres i forlængelse af det, som politikerne på Christiansborg blev enige om at sætte penge af til i forbindelse med det infrastrukturforlig, der blev indgået tidligere på året. Mere konkret bliver der tale om et 200 meter langt støjværn med beplantning, som samlet set vil koste knap fire millioner kroner.

Annonce

Halprojekt får nye penge

Politikerne valgte allerede i forbindelse med budgetforliget for 2020 at afsætte 15 millioner kroner til byggeriet af en ny hal ved Skt. Jørgens Hallen på Østerbro. Og det projekt får nu yderligere støtte fra Odense Kommune, efter at folkene bag projektet har måttet erkende, at man i øjeblikket ikke kan skaffe ekstern finansiering af halbyggerier.

Over de næste to år bliver der således sat yderligere 18 millioner kroner af til byggeriet, der altså dermed samlet set er finansieret med 33 millioner kroner fra Odense Kommune.

Modsat mangler der fortsat en afklaring af, hvad der skal ske i forhold til Friluftsbadet, der trænger til en gennemgribende renovering. Forligspartierne har således valgt at udsætte beslutningen om, hvad der skal ske til næste års budgetforhandlinger. Før det skal der laves et oplæg til, hvordan området kan udvikles - både med og uden et fremtidigt friluftsbad.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse højt

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport

Livsnødvendig sejr til HC Odense: - Det er fedt at vinde, og det vil vi gerne prøve igen

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Kerteminde

Alle reolerne er fyldt hos populær genbrugsbutik: Folk står på venteliste for at få lov at sælge deres ting

Annonce