Annonce
Nordfyn

Kæmpe kommunalt puslespil skal lægges i lyntempo for at åbne skoler og dagtilbud efter påske

Som led i genåbningen af samfundet, skal børnene være mest muligt udenfor. Dog med større afstand end på billedet her. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Daginstitutioner, vuggestuer og de mindste klasser i folkeskolen er nogle af de første, der genåbner i Danmark efter påske. Således også på Nordfyn, hvor arbejdet lige nu er i fuld gang for at få tilrettelagt den nye hverdag bedst muligt.
Annonce

Nordfyn: Den gradvise genåbning af Danmark begynder efter påske, hvor daginstitutioner, vuggestuer og 0. til 5. klasse i folkeskolen er blandt de første i samfundet, der åbner som normalt. På Nordfyn er man lige nu ikke klar til genåbningen, men det er borgmester Morten Andersens (V) forventning, at man bliver det.

- Der er masser af ting, der skal planlægges, og vi fik meldingen mandag aften, så det er et arbejde, vi er i gang med netop nu, siger Morten Andersen.

Samtidig med det arbejde, afventer man lige nu vejledninger og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Det fortæller børne- og ungedirektør i kommunen Karsten Poulsen.

- Ventetiden bruger vi på at inddrage ledere og medarbejdere, så vi kan få tilrettelagt det her bedst muligt. Arbejdet lige nu er at få lavet nogle fælles, overordnede rammer, som den enkelte institution kan implementere, og der skal være en vis fleksibilitet, så det passer til den enkelte institution, siger han.

På et pressemøde mandag aften fortalte statsminister Mette Frederiksen (S), at genåbningen af samfundet vil begynde den 15. april, men dog under forudsætning af, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Det indebærer blandt andet, at børnene i videst muligt omfang skal være uden for og med god afstand til hinanden, ligesom også øget rengøring er et kriterie. På Nordfyn sigter man efter at genåbne flest mulige skoler, vuggestuer og daginstitutioner onsdag den 15. april, men børne- og ungedirektøren er dog forsigtig med at love for meget.

- Vores målsætning er, at alle skoler og dagtilbud er åbne den 17. april. Jeg vil være ærgerlig over at stikke garantier ud nu her om den 15., hvis det viser sig først at være muligt den 17., siger Karsten Poulsen og tilføjer, at forældre i kommunen løbende vil blive orienteret.

- Vi skriver ud til forældrene onsdag, når vi ved mere, og så vil vi løbende skrive ud, efterhånden som vi også får flere informationer, siger han.

Det genåbner efter påske

For Nordfyns vedkommende, vil den gradvise genåbning af Danmark i første omgang betyde, at følgende genåbner:
  • Dagtilbud, obligatoriske tilbud og pasningsordninger.
  • Grundskoler: 0.-5. klasse.
  • SFO, fritidshjem og klub: 0.-5. klasse.
  • Specialtilbud, specialklasser og ungdomsskolens heltidsundervisning, med videre.: Alle klassetrin.

Kilde: Børne- og undervisningsministeriet

Annonce

Nødpasning indtil genåbning

I starten af april havde kommunen planlagt at udvide mulighederne for nødpasning, således at det i alle kommunens distrikter skulle være muligt at få sit barn passet, hvis man opfyldte en række kriterier. Den ordning kommer som udgangspunkt til at bestå, indtil skoler og dagtilbud er genåbnede.

- Nødpasningen gælder i hvert fald den 14. april og frem til skolerne og dagtilbuddene åbner igen, siger Karsten Poulsen.

En af de store udfordringer ved genåbningen, påpeger borgmesteren, er at få fundet en hverdag i det nye. Og samtidig er der en utryghed, han til fulde forstår.

- Nogle lærere er også bekymrede, og det forstår jeg godt, siger Morten Andersen og tilføjer:

- Men det er sundhedsmyndighedernes vurdering, at det her er forsvarligt. Vi følger selvfølgelig anbefalingerne og efterkommer dem, siger han.

Også børne- og ungedirektøren anerkender, at der kan være en vis utryghed fra lærerne og pædagogerne. Derfor satte han sig tirsdag eftermiddag sammen – hver for sig – med tillidsrepræsentanterne.

- Vi er klar over, der er medarbejdere, der er utrygge. Der skal vi sikre, at vi har så trygge arbejdsforhold, at medarbejderne også er trygge ved at gå på arbejde, siger han.

Desuden vil der også blive skruet op for rengøringen de enkelte steder. Som udgangspunkt satser kommunen på tre daglige rengøringer, men det kan også ændre sig.

- Hvis Sundhedsstyrelsens vejledning og regler siger noget andet, retter vi naturligvis ind efter det, siger Karsten Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce