Annonce
Nordfyn

God handel endt som et mareridt: Kemi-ejer står til kæmpe regning

Matias Jakobsen købte de mange dunke med forskellige kemikalier på auktion og hentede dem i Hobro i marts. Foto: Thomas Gregersen
Matias Jakobsen fra Ore troede, han skulle tjene nogle lette penge, da han og hans storebror Tobias Reinholt hentede kemilager i Hobro.

Nordfyn: Matias Jakobsen fra Ore blev noget overrasket, da betjente fra Fyns Politi torsdag eftermiddag ved 17-tiden pludselig bankede på hans hoveddør. Sammen med blandt andet en indsatsleder fra Beredskab Fyn og beredskabsstyrelsens kemikalievagt bad betjentene om at få adgang til hans haveskur.

Her havde miljøsagsbehandlere fra Nordfyns Kommune tidligere på dagen været på besøg, da Matias Jakobsen ikke var hjemme og gennem en sprække ved døren, havde de konstateret, at skuret var fyldt med hundredevis af kemikaliebeholdere, der stod i lag i mere end halvanden meters højde.

Det drejer sig både om de karakteristiske blå 25 liters plastdunke og store metalbeholdere i mere eller mindre god stand. Kemikalierne havde Matias Jakobsen købt i en salgsgruppe på Facebook, hvor der blev handlet med forskellige varelagre.

- Jeg stod foran at skulle holde barnedåb og kunne godt bruge nogle hurtige penge. Da jeg så, at en mand i Hobro ville sælge alle de her kemikalier på auktion, bød jeg 100 kroner.

Matias Jakobsens bud var det eneste, så han endte som ejer af lageret, fortæller han.

Mellem de mange kemikalier som fosforsyre og klor var blandt andet en række almindelige rengøringsmidler og skyllemidler, som han godt selv kunne bruge, og så var planen at sælge resten videre med en god fortjeneste.

- Da vi kom til Hobro, syntes ham sælgeren, at når vi var kørt så langt, så kunne vi bare få tingene, hvis vi til gengæld tog det hele, fortæller Matias Jakobsen.

Jeg må nok også indrømme, at det ikke var så smart at tage imod alle de her kemikalier. Jeg aner ikke en kæft om, hvad meget af det er.

Matias Jakobsen

Fosforsyre og klormidler

Alle dunkene var pakket ned i store palletanke, og det krævede to ture til Hobro, før hele lageret var flyttet til redskabsskuret i Ore.

- Jeg må indrømme, at nu bagefter kan jeg godt se, at det var lidt vildt at køre det hele på en trailer. Hvis der var sket noget. Og jeg må nok også indrømme, at det ikke var så smart at tage imod alle de her kemikalier. Jeg aner ikke en kæft om, hvad meget af det er.

- Noget har jeg prøvet at google, men nogle af stofferne kan man slet ikke finde på nettet. På en af dunkene har jeg lige fået at vide, at der er en sikkerhedsafstand på 50 meter, men jeg har slet ikke haft tid til at kigge det hele igennem. Det har stået i skuret, siden vi kom hjem med det, fortæller Matias Jakobsen, der har lejet sig ind på adressen i Ore med sine to små børn.

- Min storebror og jeg er begge familiefædre, og jeg har haft skruet en plade for døren, så der ikke var nogen, der kunne komme ind til kemikalierne, siger han.

Annonce

Har nok dummet mig

Matias Jakobsen er ked af, hvis nogen af naboerne har været nervøse for, om kemikalierne skulle være brugt til bomber eller andre ulovlige formål.

- Der har aldrig været nogen ond mening i det, andet end at jeg ville tjene nogle penge på at sælge det videre. Jeg er helt åben om det og indrømmer, at jeg nok har dummet mig. Jeg har fået at vide, at det koster mellem 300 og 400 kroner at analysere indholdet i hver dunk, og eftersom der er måske 400 dunke, så kan det blive en rigtigt dyr lærestreg, frygter Matias Jakobsen.

Han vil nu forsøge at gå efter sælgeren fra Hobro og vil tale med sin advokat hurtigst muligt.

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Rejser For abonnenter

Kommentar: Derfor er september den bedste rejsemåned

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce