Annonce
Nordfyn

God handel endt som et mareridt: Kemi-ejer står til kæmpe regning

Matias Jakobsen købte de mange dunke med forskellige kemikalier på auktion og hentede dem i Hobro i marts. Foto: Thomas Gregersen
Matias Jakobsen fra Ore troede, han skulle tjene nogle lette penge, da han og hans storebror Tobias Reinholt hentede kemilager i Hobro.
Annonce

Nordfyn: Matias Jakobsen fra Ore blev noget overrasket, da betjente fra Fyns Politi torsdag eftermiddag ved 17-tiden pludselig bankede på hans hoveddør. Sammen med blandt andet en indsatsleder fra Beredskab Fyn og beredskabsstyrelsens kemikalievagt bad betjentene om at få adgang til hans haveskur.

Her havde miljøsagsbehandlere fra Nordfyns Kommune tidligere på dagen været på besøg, da Matias Jakobsen ikke var hjemme og gennem en sprække ved døren, havde de konstateret, at skuret var fyldt med hundredevis af kemikaliebeholdere, der stod i lag i mere end halvanden meters højde.

Det drejer sig både om de karakteristiske blå 25 liters plastdunke og store metalbeholdere i mere eller mindre god stand. Kemikalierne havde Matias Jakobsen købt i en salgsgruppe på Facebook, hvor der blev handlet med forskellige varelagre.

- Jeg stod foran at skulle holde barnedåb og kunne godt bruge nogle hurtige penge. Da jeg så, at en mand i Hobro ville sælge alle de her kemikalier på auktion, bød jeg 100 kroner.

Matias Jakobsens bud var det eneste, så han endte som ejer af lageret, fortæller han.

Mellem de mange kemikalier som fosforsyre og klor var blandt andet en række almindelige rengøringsmidler og skyllemidler, som han godt selv kunne bruge, og så var planen at sælge resten videre med en god fortjeneste.

- Da vi kom til Hobro, syntes ham sælgeren, at når vi var kørt så langt, så kunne vi bare få tingene, hvis vi til gengæld tog det hele, fortæller Matias Jakobsen.

Jeg må nok også indrømme, at det ikke var så smart at tage imod alle de her kemikalier. Jeg aner ikke en kæft om, hvad meget af det er.

Matias Jakobsen

Annonce

Fosforsyre og klormidler

Alle dunkene var pakket ned i store palletanke, og det krævede to ture til Hobro, før hele lageret var flyttet til redskabsskuret i Ore.

- Jeg må indrømme, at nu bagefter kan jeg godt se, at det var lidt vildt at køre det hele på en trailer. Hvis der var sket noget. Og jeg må nok også indrømme, at det ikke var så smart at tage imod alle de her kemikalier. Jeg aner ikke en kæft om, hvad meget af det er.

- Noget har jeg prøvet at google, men nogle af stofferne kan man slet ikke finde på nettet. På en af dunkene har jeg lige fået at vide, at der er en sikkerhedsafstand på 50 meter, men jeg har slet ikke haft tid til at kigge det hele igennem. Det har stået i skuret, siden vi kom hjem med det, fortæller Matias Jakobsen, der har lejet sig ind på adressen i Ore med sine to små børn.

- Min storebror og jeg er begge familiefædre, og jeg har haft skruet en plade for døren, så der ikke var nogen, der kunne komme ind til kemikalierne, siger han.

Annonce

Har nok dummet mig

Matias Jakobsen er ked af, hvis nogen af naboerne har været nervøse for, om kemikalierne skulle være brugt til bomber eller andre ulovlige formål.

- Der har aldrig været nogen ond mening i det, andet end at jeg ville tjene nogle penge på at sælge det videre. Jeg er helt åben om det og indrømmer, at jeg nok har dummet mig. Jeg har fået at vide, at det koster mellem 300 og 400 kroner at analysere indholdet i hver dunk, og eftersom der er måske 400 dunke, så kan det blive en rigtigt dyr lærestreg, frygter Matias Jakobsen.

Han vil nu forsøge at gå efter sælgeren fra Hobro og vil tale med sin advokat hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce